esmaspäev, 29. aprill 2013

Nädala algus

Esimene treeningpäev tõi uusi rekordeid 30 meetri jooksus. Kõige nooremas grupis tegi väga tubli jooksu Andra, kelle uued rekordnumbrid on nüüd 4,13 sekundit! Andra on 12.aastane.

Keskmises grupis jooksis väga tubli rekordi Artur, kes alates sügisest on teinud väga korralikult trenni. Uued rekordnumrid on nüüd temal 3,68! Liisbet oli taas heas hoos ning jooksis 3,90. Kaisa uuendas rekordit - 4,42. Hans jooksis esimest korda alla 4 sekundi - 3,96!

Kõige vanemas grupis tehakse alles oma esimesi jookse ning isiklikke rekordeid kohe sealt tulema ei hakka. Laura jooksis 3,74, Inger 3,70. Poistest parandas ühe sajandikuga oma rekordit August, kes sai ajaks 3,41.

Rait ja teised suured peavad oma järge veel ootama.

pühapäev, 28. aprill 2013

Eelvaade uuele nädalale

Eelmisel nädalal oli vanemal treeninggrupil esimene treening staadionil. A ja B vanuseklass sai esimese teatejooksu treeningu ja juuniorid said värskes õhus oma lõigud ära joosta. 

Teatejooksu trenn neljapäeval oli hea. Kohal olid kõik, kes olema pidid. A klassi tüdrukutest Inger, Rebecka, Katre ja Kerstin. Poistest Jaagup, Madis, Kristjan ja Martin. B klassi tüdrukutest Hanna, Laura, Liisbet, Karin, mõlemad Kristid ja teisest treeninggrupist Anete. Treening sujus edukalt ja esimese korra kohta võis tegevusega täitsa rahule jääda. Järgmisel nädalal jätkame!

Nädala viimases trennis, reedel, näitasid end väga heast küljest aga Liisbet ja Martina. Mõlemad tüdrukud jooksid isikliku rekordi 30 meetri lendlähtega jooksus. Liisbet viis rekordi 3.89ni ja temast aasta noorem Martina 4.06ni. Mõlemad tulemused on väga tublid!

Kõige nooremas treeninggrupis näidati väga head tõkkejooksu reedel. Tüdrukutest väärivad esiletõstmist kindlasti Ann Marii, Janeli, Andra, Vanessa, Mailis, Kaili ja poistest Andry H, Mikk ja Rannar.

Ees on ootamas aga uus nädal, mis toob endaga kaasa ka maikuu. Just mais algab meie suvine võistlushooaeg, mille kõige tähtsamad võistlused toimuvad 5.mail Tallinnas (Eesti murdmaajooksu meistrivõistlused) ja 26.mail Viljandis (Eesti noorte teatejooksude meistrivõistlused). Sinna vahele mahub veel igasugu pisemaid võistlusi.

Kõige noorem treeninggrupp, kelle trennid toimuvad esmaspäeval ja reedel kell 15.00 ja teisipäeval kell 16.00, kolivad staadionile reedel, 3.mail! Nii et alates 3.maist toimuvad trennid Koidula staadionil! Kui ilmad muutuvad, teeme plaanidesse mõistagi muudatusi.

Neljapäeval ja reedel toimuvad trennid väljas ka kõikidele teistele gruppidele. Neljapäeval toimub taaskord teatejooksu harjutamine. Vanemal treeninggrupil tahaksin korraldada teatejooksu harjutamist ka kolmapäeval, aga vaatame, mis sellest plaanist välja tuleb (juuniorid+A klass+B klass).

Esmaspäeval ja teisipäeval toimuvad trennid veel hallis. Soojendusjooks tuleb vanematel joosta väljas, nii et soojalt riidesse!

kolmapäev, 24. aprill 2013

Meeldetuletus

Neljapäeval on kõigil trenn Koidula staadionil!!!

teisipäev, 23. aprill 2013

Kolmapäevane treeningu toimumiskoht on muutunud!!!

OLULINE INFO!

Kolmapäeval toimub vanemal treeninggrupil trenn Raekülas! Raeküla mets on lumest vaba ja meid valmis vastu võtma.  Kell 17.00 asume jooksma Raeküla parklast, selga sobilik ja soe riietus!

pühapäev, 21. aprill 2013

Järgmisest nädalast

Reedel ja laupäeval olime Raidiga Tallinnas, kus toimus Eesti juunioride teatemeeskonna laager. Reedel toimus üks ja laupäeval kaks ainult teatevahetuste harjutamisele suunatud treeningut. Kui reedel oli trenn Audentese hallis, siis laupäeval olime mõlemad trennid Audentese staadionil. Selle ajaga sai tehtud väga palju erinevaid harjutusi, mis aitavad omandada õiget teatevahetust. Kuna harjutati ainult niinimetatud "push" teatevahetust, siis saime Raidiga mõlemad hea koolituse. Sellist teatevahetust kasutavad praegu peaaegu kõik maailma tippkoondised ning Eestis on teatejooksude suurim asjatundja kindlasti Audenteses sprintereid treeniv Valter Espe, kes laagrit ka läbi viis. Kindlasti hakkan ma seda teatevahetuse stiili õpetama ka nüüd teistele.

Igat treeningut filmiti ning kõik harjutusvara ja harjutuste sooritamised on mul video kujul olemas.

Enne kui asun aga järgmisest nädalast rääkima, on teatada ka üks suurepärane sõnum. Täna alustas esimesena meie seast oma võistlushooaega Karl, kes osales 8,3km pikkusel luitejooksul. Kui jooksu võidu võttis Roman Fosti, kes hiljuti täitis tuleva aasta Euroopa meistrivõistluste normatiivi maratonis, siis Karl tuli kokkuvõttes neljandaks ajaga 29.24! Meesjuunioride arvestuses kuulus talle esikoht! Palju Palju Õnne suurepärase tulemuse puhul! Aasta tagasi toimus sama jooks veel 5km rajal ja siis oli Karl kaheksas 19.33ga.

Nüüd aga uuest nädalast. Esialgne plaan näeb välja selline, et kõige nooremad grupid jäävad treenima endiselt spordihalli (kella 15.00 ja 16.00 grupp). 

Vanem treeninggrupp läheb aga oma ettevalmistusega edasi, tulemas on järgmine treeningetapp. Kolmapäevane trenn on planeeritud jõulumäele (juhul kui Raeküla metsas lumi alles. Kontrollin selle täna-homme üle). Et saaksime minekut jõulumäele paremini planeerida, tuleb meil esmaspäevaks selgeks teha, kes meist kaasa tuleb ja kas meil õnnestub kõigile transport leida. Neljapäeval on plaan selline, et nii 16.00 kui ka 17.00 trenne alustavad grupid on Koidula staadionil! Alustame teatejooksude võistkondade ettevalmistust 26.mail toimuvateks Eesti meistrivõistlusteks teatejooksudes. Juuniorid alustavad nädal aega hiljem, A ja B vanuseklass aga varem. Poiste A vanuseklassist peavad trennis olema Jaagup, Kristjan, Madis, Jan, Martin P. Tüdrukute A vanuseklassist peavad trennis olema Inger, Kerstin, Rebecka, Katre. Tüdrukute B vanuseklassist ootan neljapäeval staadionile Hannat, Laurat, Liisbeti, mõlemat Kristit, Karinit.
Kõik ülejäänud teevad sel päeval Koidula staadionil oma esimese staadioni jooksu treeningu.

Mida me siis teatevahetuse trennis õppima hakkame ja kuidas see teatevahetus välja näeb? Panen siia üles ühe näite, mis üsna hästi õnnestus Raidil ja tema teatepaarilisel Anatoli Tsvetkovil.


neljapäev, 18. aprill 2013

Töine nädalavahetus

19.-21. aprillil toimub Audentese Spordikeskuses U20 ja U23 noormeeste kiirjooksu õppe- ja treeningkogunemine.

Treeningutel toimub 4x100 meetri teatejooksumeeskondade ettevalmistus eesmärgiga pääseda võistlema juunioride EM-ile Itaalias, Rietis (18.-21. juuli) ja Noorsoo EM-ile (10.-14. juuli) Soomes, Tamperes.

Õppe- ja treeningkogunemisel osalevad:
Rait Veesalu
Keiso Pedriks
Anatoli Tsvetkov
Erik Kaljaspoolik
Hans Lillemaa
Sander Klein
Markus Ellisaar
Timo Tiismaa
Romet Mihkels - treener
Valter Espe - treener
Uku Andla - abijõud (video)

NB! Noorematele gruppidele annab trenni Kerstin, nii et trennid toimuvad!

kolmapäev, 17. aprill 2013

Kolmapäevane trenn

Kolmapäeval koguneb vanem treeninggrupp halli tavapärasest pisut vähem. Kell 16.30 siirdume jooksuga hallist rannarajooni Kalevi staadionile. Kes selleks ajaks tulla ei saa või hilineb, sel on võimalus staadionile järgi joosta!

esmaspäev, 15. aprill 2013

Rekordiparandus

Tänases trennis parandas oma 30 meetri jooksu isiklikku rekordit Liisbet, kes sai ajaks 3,92! Senine rekord 3,95 oli seega langenud. Tubli tulemus!

pühapäev, 14. aprill 2013

Uue nädala ootuses

Järgmine nädal pidi meile esialgsete plaanide kohaselt tooma esimese võistluse, ent külm ja lumine kevad on teinud plaanidesse korrektuure. Tuleval nädalavahetusel pidi Tallinnas toimuma Eesti murdmaajooksu meistrivõistlused, ent korraldajad lükkasid võistluse 5.mai peale, kuna ilmad on olnud külmad ning metsaalused jooksurajad ei ole veel valmis jooksjaid vastu võtma.

Hooaja avastart peaks sellegipoolest jääma Karli teha, sest 1.mail toimuvad Eesti meistrivõistlused murdmaajooksus pikal distantsil (ümber Viljandi järve jooks). Enne seda osaleb ta veel luitejooksul 21.aprillil, mis on sel aastal ühtlasi ka Pärnumaa meistrivõistlused murdmaajooksus.

Vanemal treeninggrupil on ees ootamas koormuse langetamise nädal. Täna käisime Jõulumäel trenni tegemas ning nautisime värskes õhus turgutavat treeningut täiel rinnal. 






Järgmise nädala lõpus läheme Raidiga Tallinnasse Eesti juunioride koondise laagrisse, kus pühendutakse täielikult teatejooksu õppimisele. Nimelt tahetakse juunioride Euroopa meistrivõistlustele välja panna ka 4x100 meetri teatemeeskond. Samal võistlusel on 100 meetri normatiiv juba täidetud Raidil. Laager peaks toimuma kolmel päeval Tallinnas Audenteses. 


Sel nädalal tegi vanem treeninggrupp juba oluliselt paremini tööd trennides. Eraldi tahan esile tõsta lisaks Raidile ka Minnit ja Ingerit. Pühendunult töötab edasi Karl.

Nooremas grupis jooksis sel nädalal 30 meetri jooksus isikliku rekordi Liisbet, kes sai ajaks 3,95. Liisbet on üks neist, kes kandideerib mai lõpus Viljandis toimuvatel Eesti noorte teatejooksude meistrivõistlustel tüdrukute 4x100 meetri teatevõistkonda pääsemisel. Tublilt on trenni teinud tüdrukute punt eesotsas Martina, Nele, Anneliisiga.

Uus nädal toob meile soojemad ilmad. Nii vähemalt ennustatakse. Kolmapäeval on vanem treeninggrupp taas väljas trenni tegemas. Soovin kõigile jõudu ja jaksu, sest võistlushooaeg on kiiresti lähenemas!


laupäev, 13. aprill 2013

Jõulumäele!

Homme sõidame jõulumäele trenni tegema. Sõidame välja kell 11.00. Selleks ajaks peavad kõik autode peal juba olema! Mitte ei hakka alles siis teisi peale korjama. 

Viimase info kohaselt tulevad kaasa: Rait, Jarmo, Ranno, Jaagup, Kristjan, August, Martin P., Minni, Inger. Minek on 2-3 autoga ja hetkel on veel võimalik kaasa tulla kui keegi seda soovib. Selleks palun mulle helistada tänase päeva jooksul 56 625 246.

Kes mis autosse läheb, selle paneb paika õhtuks.

kolmapäev, 10. aprill 2013

Trenn Jõulumäel

Järgnev info puudutab vanemat treeninggruppi, kelle trennid algavad 17.00st. 

Sel pühapäeval on meil võimalus minna jõulumäele trenni tegema, kus ootab meid saepuru kattega tõus, mis on valmistatud just treeningute läbiviimiseks. See tõus on lumest vaba ja ootab vaid trennitegijaid. Kuna praegu lume tõttu pole meil võimalik kusagil mujal tõusupeal trenne teha, siis haarame sellest võimalusest kinni ja sõidame sinna. Minek toimub mitme autoga ning kindlasti tahan sellel treeningul näha järgmisi isikuid: Rait, Ranno, Jarmo, Risto, Jaagup, Kristjan, Inger, Minni. Ka teistel, kel soovi, on võimalus meiega liituda. Et me teaksime aga paika panna täpselt mitmekesi ja mitme autoga vaja minna, siis palun kõigil huvilistel teada anda neljapäevaseks trenniks oma soovist osaleda pühapäevasel jõulumäe trennil.

Täna aga toimub meil trenn väljas. Selleks koguneme kell 17.00 halli, et üheskoos jooksma minna.

Õnnesoovid

Soovime täna Palju palju Õnne Kristiinale, kes küll Tallinnas suuri tegusid tehes juba teise klubi värvides võistleb ja treenib, ent keda meie siin Pärnus kindlasti ei unusta! Palju Õnne ja ootame juba suvel uusi isiklikke rekordeid!

esmaspäev, 8. aprill 2013

Uus nädal

Järgnev informatsioon puudutab vanemat treeninggruppi, kelle trennide algusajad on alati kella 17.00st.

Uuel nädalal on meil 1 treening väljas. Praeguse plaani järgi on selleks päevaks kolmapäev ja kohaks hetkel Vallikääru ümbrus. Teisipäeval vaatan selle piirkonna seisukorra üle, et paik sobiks treeninguks. Nii et sobivad riided praeguse ilma jaoks tuleks varakult välja otsida!

Teisipäeval võtavad tüdrukud kaasa naelikud, sest neile näeb treeningplaan ette esimest tehnikatrenni! Poisid esialgu selle ideega veel ei liitu ning jätkavad täies ulatuses üldkehalist ettevalmistust.

Eelmise nädala põhjal tahaks tegeleda pisut ka kiitmisega. Olen viimasel ajal rohkem karme sõnu öelnud, sest kiitmiseks pole palju põhjust olnud.  Töömesilase auhinna minu silmis pälvis eelmisel nädalal väga kõvasti trenni rüganud Jaagup. Kiidan ja loodan, et sellist suhtumist näen ka järgmistel nädalatel. Ka teised tegid sammu positiivses suunas. Loodetavasti tehakse paar sammu selles suunas ka tuleval nädalal. Sest suvise võistlushooaja esimene tõsine võistlus peetakse juba  vähem kui 7 nädala pärast. Ja see aeg läheb lennates, uskuge mind!

Edukat töönädalat!

laupäev, 6. aprill 2013

Kohad talvise võistlushooaja edetabelites

Pärast talvist võistlushooaega on taas aeg üle vaadata, kes meie seast jõudsid oma vanuseklassides Eesti hooaja edetabelisse. Eesti kergejõustikuliit koostab edetabeleid igal võistlushooajal ning iga ala edetabelisse mahub reeglina 50 sportlast.

Alustame meesjuunioridega:

meesjuuniorid 60meetri jooks: 1.Rait 6.87; 14.Jarmo 7,26; 20-25 koha jagamine Risto 7,37
meesjuuniorid 200meetri jooks: 1.Rait 22,20
meesjuuniorid 300meetri jooks: 1.Rait 34,99; 15.Risto 37,86
meesjuuniorid 1000meetri jooks: 3.Karl 2.41,0
meesjuuniorid 1500meetri jooks: 2.Karl 4.16,38
meesjuuniorid 3000meetri jooks: 3.Karl 9.28,80
meesjuuniorid 60meetri tõkkejooks: 4.Jarmo 8,49
meesjuuniorid kaugushüpe: 26.Jarmo 6.20

A vanuseklass poisid 60meetri jooks: 13.Jaagup 7,41; 48.Kristjan 7,73
A vanuseklass poisid 200meetri jooks: 16.Kristjan 25,01
A vanuseklass poisid kõrgushüpe: 43-58koha jagamine Jan 1.65

A vanuseklass tüdrukud 60meetri jooks: 28-29koha jagamine Inger 8,47
A vanuseklass tüdrukud kõrgushüpe: 28-37koha jagamine Kerstin 1.45

B vanuseklass poisid 200meetri jooks: 17.August 26,06
B vanuseklass poisid 60meetri tõkkejooks: 13.August 9,30
B vanuseklass poisid kaugushüpe: 41.August 5.31

B vanuseklass tüdrukud 60meetri jooks: 26.Laura 8,51; 32.Hanna 8,55
B vanuseklass tüdrukud 200meetri jooks: 21.Laura 28,82
B vanuseklass tüdrukud 600meetri jooks: 32.Hanna 1.57,63; 36.Karin 1.58,1
B vanuseklass tüdrukud 60meetri tõkkejooks: 3.Hanna 9,57
B vanuseklass tüdrukud kõrgushüpe: 33-42.koha jagamine Hanna 1.45
B vanuseklass tüdrukud kaugushüpe: 32.Hanna 4.75

esmaspäev, 1. aprill 2013

Taas õnnesoovide aeg

Kevad toob meile palju sünnipäevalapsi ning täna on selleks Risto. Soovime Ristole esmalt mõistagi palju palju õnne ja loomulikult suuri kordaminekuid eelseisval võistlushooajal!!!