pühapäev, 30. juuni 2013

Järgmise nädala trennid

Esmaspäeval toimub trenn 12.00 Koidula staadionil. Kohal peavad olema kõik, kes kolmapäeval ja neljapäeval Eesti meistrivõistlustel stardivad. Puhkepäev on Raidil, sest tema võistleb veel teisipäeval ka. Teisipäeval on puhkepäev neil, keda Eesti meistrivõistlused ees ootavad!

Uus Eesti rekord

Täna oli Karksi-Nuias ideaalsed ilmastikuolud. Üle 20 kraadi sooja ja taganttuul finišisirgel. Oleks see nii vaid ka eile olnud. Eesti juunioride koondis koosseisus Eerik Kaljaspolik, Keiso Pedriks, Anatoli Tsvetkov ja Rait Veesalu jooksid välja uue Eesti juunioride rekordi 41,39. Eelmine rekord kuulus samale koosseisule ja oli joostud 16.juunil Rakveres. Juunioride Euroopa meistrivõistluste normatiivist jäi aga lahutama 39 sajandikku. Kahjuks ei ole see teatemeeskond suutnud veel veatult teatevahetusi sooritada, täna ebaõnnestus esimene vahetus. Kas tiitlivõistluste normatiivi üritatakse veelkord joosta, peab otsustama Eesti kiirjooksu koondise vanemtreener. Ootame ja vaatame, mis saab. Tiitlivõistluste normatiivi viimane täitmise päev on 8.juuli. 

Järgmine võistlusstart ootab meid tõenäoliselt ees juba 2.juulil, kui Viljandis toimub Valter Kalami mälestusvõistlus. Rait on sinna registreeritud 100 meetri jooksu. Juba 3-4.juulil toimuvad Rakveres aga Eesti juunioride ja B vanuseklassi Eesti meistrivõistlused.


laupäev, 29. juuni 2013

Tuuline Karksi-Nuia

Kahjuks läks Karksi-Nuia võistlus üsna aia taha, kuna taaskord ei olnud ilmataat meie vastu leebe ning 100 meetri jooksu sirgel puhus kogu päeva vastutuul. 

Rait võitis oma eeljooksu ülekaalukalt, saades ajaks 11,06. Tuul puhus selles jooksus vastu koguni 2,7 meetrit sekundis. Nii otsustasime finaaljooksust loobuda, sest sellises vastutuules ei ole võimalik tiitlivõistluste normatiivi rünnata. Finaali pääses Rait parima ajaga. Finaali jõudis ka Raidiga ühes eeljooksus olnud Risto, kes sai ajaks 11,90. Ka Risto ei läinud finaali jooksma, seda teistel põhjustel.

Tubli etteaste tegi Kristjan noormeeste A 100 meetri jooksus. Kerges vastutuules 0,4meetrit sekundis sündis isiklik rekord 12,34, mis viis ta ka finaali, kus ta oma aega ei parandanud. Finaali pääses ka vanemate poiste vastu jooksnud August, kes sai ajaks 12,52 sekundit. Kahjuks ei teadnud August, et ta finaali pääses ning magas seega finaaljooksu maha.

Karl jooksis Eesti meistrivõistlusteks ettevalmistumise tõttu täna 400 meetrit. Nii lühikest distantsi ei ole ta väga ammu juba jooksnud. Aeg 55,08 ei pakkunud aga mõistagi rahulolu. Loodame, et täna tekkinud sportlik viha kandub üle järgmisel nädalal toimuvatele Eesti meistrivõistlustele, kus Karl stardib 800 ja 1500 meetri jooksudes.

Kerstin hüppas neidude A vanuseklassis kõrgust ning sai kirja 1.40. Arvestades, et Kerstin oli alles haige, siis oli juba saavutus seegi, et ta üldse starti tuli. Naiste kaugushüppes sai oma hooaja parima kirja Minni, kes hüppas end finaali 5.01ga.

Kaasas oli meiega ka Anete, kes jooksis vastutuules tublilt 100 meetrit. Vanemate tüdrukute vastu jooksnud Anete sai eeljooksus kirja 13,46. Finaaljooksu lõpetas ta viiendana, oma eeljooksu aega ta ei parandanud. Selle ajaga tõuseb ta B vanuseklassi hooaja edetabelis 11.kohale.

Homme jookseb Karksi-Nuias 4x100 meetri teatejooksu Eesti juunioride koondis, mille viimast vahetust jookseb taas Rait.

neljapäev, 27. juuni 2013

Eesti noorsoo ja A klassi meistrivõistlustest

Eile ja täna toimusid Võrus Eesti noorsoo ja A vanuseklasside meistrivõistlused. Meie kõige vägevama etteaste tegi Ranno, kes tuli noorsoo klassis 110 meetri tõkkejooksus Eesti meistriks! Kuldmedali tõi aeg 15,34. Jooksu ajal puhus vastutuul 0,3m/sek. See oli Rannole esimene individuaalne kuldmedal suvistelt meistrivõistlustelt. Ning samas oli tegu teise individuaalse kuldmedaliga, sest esimene võitis ta 2012 talvel sisemeistrivõistlustel juuniori klassis.


Ranno jooksis viiendal rajal sinises särgis

Viimasel ajal on Ranno palju vigastustega hädas olnud ning korralikke tehnikatrenne oleme saanud viimase kuu aja jooksul teha mõne üksiku. Seetõttu oli tulemus veel eriti märkimisväärne. Palju ei jäänud lahutama ka isiklikust rekordist 15,22, mille ta püstitas eelmine suvi Riias. Veelkord soovime seega Rannole õnne meistritiitli puhul!

Veel olid võistlustules Kristjan, Madis ja Mädli. Nagu eelnevalt sai mainitud, siis Jaagup ja Inger pidid vigastuste tõttu võistlustest eemale jääma. Vaadates nüüd neid alasid, kus nad oleksid osalenud, võin väga kindlalt öelda, et nad mõlemad oleksid oma aladel saavutanud väga kõrgeid kohti.

Kristjan jooksis avapäeval 100 meetri jooksus välja aja 12,69. Jooksu ajal puhus 1,2 meetrit sekundis vastutuul. Teisel päeval jooksis ta 200 meetri jooksus isikliku rekordi 25,31. Jooks toimus täielikus tuulevaikuses. 200 meetri jooks õnnestus Kristjanil vähe paremini, kuigi kokkuvõttes tuleb öelda, et soovitud tulemusi ta ei näidanud. Juba homme on tal võimalus 100 meetri jooksus parem aeg välja joosta, sest Kristjan osaleb homme Karksi-Nuias võistlustel.

Madis osales kaugushüppes ja 200 meetri jooksus. Kaugushüppes sattus Madis raskesse seisu. Esimene katse ebaõnnestus täielikult, teisel katsel sai kehva hoojooksu ja kaugelt pakutagant tõukamisega kirja vaid 5.33. Kolmandal õnnestus hüpata isiklik rekord 5.92, mis andis kokkuvõttes 12.koha. Finaali oleks viinud tulemus 6.08. Kui Madis oleks avakatsel saanud kirja 5.90 lähedase tulemuse, oleks ta saanud suuremaid riske võtta järgmistel katsetel. Seekord aga esimesed kaks katset ebaõnnestusid, ent korraliku kolmanda katsega päästis ta mis päästa andis. 6 meetrise hüppe oleks Madis võinud nendel võistlustel sooritada küll.  200 meetri jooksu jooksis Madis esimest korda. Aeg 26,18 0,5 meetrise vastutuulega.

Mädli jooksis avapäeval 1500 meetrit. Aeg 5.49,61 andis neljanda koha. Teisel päeval kulges 800 meetri jooks väga raskelt ning ajaks tuli 2.50,86. Ajad jäid kaugele Mädli isiklikest rekorditest, mille ta jooksis B vanuseklassis. Tema isiklik rekord 1500 meetri jooksus 5.18 oleks seekord andnud pronksmedali. Tagasihoidlikel jooksuaegadel on siiski ka põhjus. Mädli ei ole enam spetsiaalset kergejõustiku treeningut teinud ning tagasiminek on selle loogiline tulemus.

Nüüd aga kaks päeva võitlusi Karksi-Nuias ja siis järgmisel nädalal juba juunioride ja B vanuseklassi Eesti meistrivõistlused Rakveres, millest räägin lähemalt pärast nädalavahetuse võistlust.

Reedene trenn

Seoses sellega, et Koidula staadionil toimuvad ka homme kogu päeva jalgpalli mängud, kolime me trenni tegema Audru staadionile. Koguneme meie kergejõustikuhalli juures kell 10.30, et üheskoos kahe autoga Audrusse sõita. Kaasa tulevad Jarmo, August, Hanna, Kristi, Karin. Kel veel soovi, siis kohti on ja palun siis täpselt 10.30 meie halli juures homme hommikul valmis olla!

Liisbet teeb trenni 13.00 hallis, kus hüppame kõrgust!

Nädalavahetusel on paljud meist võistlustules, kui uuel Karksi-Nuia staadionil toimuvad Eesti valdade suvemängud. Kaasa teevad seal Rait, Risto, Jarmo (kõik 100 meetri jooksus), Karl 400 meetri jooksus, Kerstin kõrgushüppes ja August ning Kristjan 100 meetri jooksus. Teisel päeval osaleb Rait taaskord Eesti juunioride koondisega 4x100 meetri teatejooksus. Väljasõit laupäeval kell 8.45 Sauga vallamaja eest!

teisipäev, 25. juuni 2013

Trennide ajad muutuvad

Seoses sellega, et neljapäeval hakkab Pärnus suur jalgpalliturniir, ei toimu neljapäevane ja reedene trenn Koidula staadionil kell 12.00. Praegu on kokku lepitud nii, et neljapäeval toimub meil trenn 19.00 Koidula staadionil. Reedese trenni kohta annan informatsiooni kohe, kui asjad paigas. Homme teevad need trenni, kes on minult plaani saanud, teised puhkavad.

Võistlustest

Juba homme ja ülehomme toimuvad Võrus Eesti noorsoo ja A vanuseklassi Eesti meistrivõistlused. Meie read on jäänud kahjuks hõredamaks. Kaks suurt lootust nendel võistlustel - Jaagup ja Inger - on sunnitud vigastuse tõttu võistlustest eemale jääma. Võistlustulle asub noorsoo klassis Ranno, kes stardib nii 110 meetri tõkkejooksus kui ka 400 meetri jooksus.
A vanuseklassis asuvad võistlema Kristjan (100 ja 200 meetri jooks), Madis (kaugushüpe ja 200 meetri jooks), Mädli (800 ja 1500 meetri jooks).

Väljasõit on homme kell 9.30 Spordihalli eest nagu ikka. Kaasa magamisvahendid (magamismatt või madrats, tekk või magamiskott, padi). Toitlustamine toimub kohapeal ja süüa saavad noored homme lõunal ja õhtul ning neljapäeva lõunal. Neljapäevane hommikusöök tuleb endal ise poest muretseda!

Tagasiteed Võrust alustame neljapäeval orienteeruvalt kell 15.00.


Pärnumaa Võidupüha maraton

Laupäeval joosti Pärnumaa Võidupüha maratoni, mis sai alguse Torist ja mille finiš asus Pärnu südalinnas. Maraton toimus teist aastat. Ka sel korral toimus paralleelselt maratoni jooksuga Võidupüha tule toomine Pärnusse. Pärnumaa Võidupüha maratoni idee on tugevalt seotud võidutule süütamise ning selle teekonnaga. Kell 12.00 süüdati Eesti Sõjameeste Mälestuskirikus mälestustuli, mille Pärnumaa noored teatejooksjad läbi kaheksa etapi Pärnusse kandsid. Edasi liikus tuli kaitseväe soomukiga Haapsallu, kus pühapäeval toimus Võidupüha paraad.

Eelmisel aastal oli au seda tuld kanda Ristol, Kristiinal, Kristil ja Janil. Seekord  olid tulekandjateks Kerstin ja Hanna, kes võtsid tule vastu Papiniidu silla all ning pidid tõrvikuga jooksma mööda Jaansoni rada sõudabaasini, kus võttis tule vastu järgmine paar, kellest üks oli sõudmise olümpiavõitja Jüri Jaanson.




Tule vastuvõtmine Papiniidu silla all 


Tuli liikus meie tüdrukutega mööda Jaansoni rada


Tuli anti üle sõudebaasi juures  
 

pühapäev, 23. juuni 2013

Järgmise nädala trennid

Esmaspäeval, teisipäeval ja reedel kohtume staadionil kell 12.00! Kolmapäeval ja neljapäeval olen ma A ja noorsoo klassi võistlejatega Eesti meistrivõistlustel. Kolmapäeval osad puhkavad, osad teevad plaani järgi trenni, neljapäeval teevad kõik plaani järgi.

reede, 21. juuni 2013

Testisime vormi

Täna kogunesid tõsisemad harjutajad halli, et kontrollida oma kiiruslikku vormi. Jooksime 30 meetrit lendlähtest ja paigalt lähtest, lisaks sooritasime kõhulihaste testi. 

Kuna Rait on pisut hädas tervisega ning jooksuteste kaasa ei teinud, kuulus päeva parim tulemus täna Jarmole, kes sai kirja ajaks 3,05. Talle järgnes Risto 3,08ga.

Päeva kolmanda aja jooksis aga suure üllatusena välja August, kes võistleb alles B vanuseklassis. Ta jooksis uuteks rekordnumbriteks 3,26! 5 nädalat tagasi, kui viimati teste sooritasime, jooksis August rekordiks 3,37. Nii et hetkel on areng toimunud väga kiiresti. August tundis täna trennis kohe huvi, milliseid aegu jooksis Rait, kui tema oli B vanuseklassis. Otsustasin arhiivides pisut tuhnida ning ühtteist ka leidsin. Rait kuulus veel B vanuseklassi 2009.aastal. Hetkel ei suutnud ma leida, kui kiiresti jooksis Rait 30 meetrit lendlähtest 2009.aasta suve hakul. Küll aga leidsin selle, et 2009.aasta 14.novembril jooksis Rait isiklikuks rekordiks 3,19! Aga juba poolteist kuud hiljem, 30.detsembril 2009 alistas Rait esmakordselt 3 sekundi piiri - 2,98!!! Nii et sügisel tehtud tugev töö kandis kiiresti vilja! Aga Augustil on nüüd siht silme ees ja loodame, et Raidi aeg (esialgu 3,19) on motivatsiooniks edaspidistel treeningutel. On ta ootamatult sellele ajale lähemale muudkui hiilinud küll.

Kristjan jooksis täna ajaks 3,28, millega kordas isiklikku rekordit. 

Tüdrukutest sai meil parima aja kirja Hanna, kelle tänane aeg 3,74 jääb küll isiklikule rekordile veel alla (3,67), aga on viimaste kuude tulemuste valguses jällegi suur edasiminek. Tasapisi hakkab jälle tulema! Liisbet jooksis 3,84 ja Kerstin 3,82!

neljapäev, 20. juuni 2013

Valmistumine erinevate vanuseklasside Eesti meistrivõistlusteks

Sel aastal on võistlushooaja algus olnud väga keeruline. Probleeme on vigastustega ning üleval on oht, et mitmed kuud tugevalt tehtud tööd võib kaduma minna.

Järgmine nädal toimuvad Võrus A vanuseklassi ja noorsoo meistrivõistlused. Registreeritud on nendele võistlustele Jaagup, Kristjan, Madis, Ranno, Inger ja Mädli. Vigastustega on hädas praegu Jaagup, Ranno ja Inger. 
Jaagup venitas trennis reie tagakülge ning tegutseb aktiivselt selle nimel, et end võistluskorda saada. Vormi ajastamine eestikateks tundus minevat vägagi hästi ning just samas trennis enne haiget saamist, näitas Jaagup väga head minekut. Loodame, et järelejäänud päevad aitavad jala korda saada ning Jaagup saab 100 ja 200 meetri jooksu starti minna. Tuletagem meelde, et talvistel meistrivõistlustel sai Jaagup 60 meetri jooksus neljanda koha.
Ranno on tervisega hädas olnud juba päris pikka aega, kõige uuem trauma on sundinud teda staadioni treeningutest loobuma. Toonust on Ranno hoidnud ujumisega, jalgratta sõiduga, jõusaaliga. Täna proovis ta esimest korda tugevalt teibitud jalaga joosta trennis ja lootus püsib, et eestikatel ta starti minna saab. Ranno on üles antud noorsoo klassi 110 meetri tõkkejooksu ja 400 meetri jooksu. 

Inger vigastas oma hüppeliigest eelmisel nädalal trennis. Suurepärasesse vormi tõusnud Inger ei ole alla andnud ning me valmistume mõlemad väga tõsiselt, et Eesti meistrivõistlustel saaks ta vähemalt 100 meetri tõkkejooksus starti minna. Viimased 2 päeva oleme Ingeriga teinud basseinis jooksutrenni ning teeme seda tõenäoliselt ka homme. Seekord liitub meiega Jaagup. Vees saab väga edukalt ja vigastusohtu vältides hoida toonust ja valmistuda järgmise nädala pingutuseks. Seekord on positiivne see, et Inger on saanud trennis piisavalt tõkkeid joosta ja otsest vajadust teda enne eestikaid tõkkeid proovima panna ei olegi.

Olen kõigi kolme suhtes siiski optimistlik ja arvan, et kolmest vähemalt kaks tulevad võistlustel ka starti. Loodetavasti saavad muidugi kõik end võistluskõlbulikuks.

Madisel oli vahepeal treeningutest paus, kuna tegeles põhikooli lõpetamisega ning eksamid ja nendeks valmistumine võtsid energia ja aja. Nüüd mõne trenniga on Madis siiski näidanud, et on piisavalt heas vormis, et Eesti meistrivõistlustel starti minna. Madis osaleb kaugushüppes ja 200 meetri jooksus.

Kristjan on saanud viimasel ajal hästi valmistuda võistlusteks. Tema valmisolekut testime juba homme, kui jookseme trennis 30 meetrit lendlähtest. Trennide põhjal tundub, et vahepealsest kehvemast seisust on Kristjan välja tulnud ja jooksu tunnetus on muutunud aina paremaks. Kristjan stardib Võrus 100 ja 200 meetri jooksudes.

Kõige vähem informatsioon on mul Mädli kohta. Tema elab ja õpib nüüd Tallinnas, ent on jäänud oma koduklubide truuks ja see on väärt tunnustust. Suvemängudel Vändras võitis Mädli 800 meetrit 2.43ga ja 1500 meetrit 5.52ga. Isiklikest rekorditest jäävad need ajad küll kaugele (2.30 ja 5.18), aga need ajad ei pruugi siiski kogu tõde vormist näidata, sest Mädlil oli seal väga tihe tööpäev (ühe päevaga 800 ja 1500 meetri jooks, lisaks teatejooksus 400 meetri jooks. Eks Võrus näeme täpselt, kui tõsiselt Mädli selleks suveks on valmistunud.

Mis puudutab juunioride ja B vanuseklassi Eesti meistrivõistlusteks valmistujaid, siis nimekirja löön lukku sel pühapäeval, kui kukub ka registreerimise tähtaeg. Hetkel valmistuvad juunioridest nendeks võistlusteks Rait, Risto, Jarmo, Karl. B vanuseklassi võistlustel on võimalikud osavõtjad Hanna, Karin, Liisbet, Kristi M, Laura, August. Mõne nime kohal on veel küsimärk, sest osalemine selle nädala treeningutel on olnud muret tekitav. Juunioride ja B vanuseklassi valmistumisest aga juba siis, kui nende võistlus kätte hakkab jõudma. Esmalt siis noorsoo ja A vanuseklass ja 26-27.juunil Võrus!

kolmapäev, 19. juuni 2013

Muudetud treeningute ajad

Oluline informatsioon kõikidele trennitegijatele. Neljapäeval toimub trenn kell 12.00 Koidula staadionil. Puhkepäev on antud Jarmole, Hannale, Kristjanile. 

Reedel toimub trenn kell 16.00 hallis, sest jookseme 30 meetrit lendlähtest ja teeme mõned kehalised testid võibolla veel! Kuna hall on sel päeval ametlikult kinni, siis treeningule hilinemine ei ole lubatud. Teen halli ise lahti. Treening kestab 16.00-17.30.

Kui teatud B vanuseklassi tüdrukud homme ja ülehomme trenni ei ilmu, siis jääb nende osalemine Eesti meistrivõistlustel ära!

Selle suve kõige olulisemad võistlused lähenevad. Juba järgmisel kolmapäeval ja neljapäeval toimuvad Võrus A ja noorsoo vanuseklassi Eesti meistrivõistlused. Nädal aega hiljem Rakveres aga B ja juunioride klassi Eesti meistrivõistlused. Ootan väga aktiivset osavõttu treeningutest, kes nendele võistlustele pääseda soovivad!

Klubidekarikavõistluste videod

Nüüd on kõigil võimalus vaadata pühapäeval Rakveres toimunud võistluse videoid: meeste 100 ja 200 meetri jooks, meeste 110 meetri tõkkejooks ja meeste 4x100 meetri teatejooks, kus jooksid Eesti noorsoo ja juunioride koondised!











teisipäev, 18. juuni 2013

Viimastest võistlustest

Läinud nädalavahetusel toimus 2 suurt võistlust, millest ei olegi jõudnud veel juttu teha. Parandan selle vea nüüd ja kohe.

Esimene võistlus toimus reedel ja laupäeval Rakveres, kus toimus TV10 olümpiastardi finaaletapp ehk mitmevõistlus. Pärnumaa etapil täitsid kõik meie kolm tüdrukut normatiivi, milleks oli 3500 punkti. Nii asusidki nendel võistlustel starti nii Vanessa, Elisa kui ka Anett Maria. Nooremate tüdrukute kuuevõistluses asus starti 49 mitmevõistlejat, kellest 47 tegid mitmevõistluse ka lõpuni. Meie tüdrukutele oli tegu esimese kahepäevase mitmevõistlusega üldse.

Ette rutates olgu öeldud, et kõige kõrgemale kohale jõudis Vanessa, kes kogus kuue alaga  3613 punkti, mis andis 17.koha. Olgu siinkohal öeldud, et Pärnumaa etapil kogus Vanessa 3817 punkti. Seekord oli Rakveres aga väga keeruline võistelda, sest puhus väga tugev tuul (jooksudes vastutuul). Anett Maria lõpetas kohe Vanessa järel 18.ndal kohal 3597 punktiga. Anett Maria parandas Pärnumaa etapil tehtud tulemust 24 punktiga. Võistluse jättis kahjuks pooleli Elisa, kes tegi samuti väga tublit mitmevõistlust. Katkestamine tuli alles viimase ala eel, kui tervislik seisund ei võimaldanud tal 600 meetri jooksu starti minna. Viie alaga kogus Elisa kokku 3007 punkti. Lisades siia juurde Pärnumaa etapil joostud 600 meetri aja ja selle eest saadavad punktid, oleks Elisa punktisumma tulnud 3700 piiri juurde.

Tüdrukud olid aga väga tublid, sest võistlesid ilma treenerita, kes ei saanud võistluspaigas neil päevil viibida. Kõige rohkem punkte noppis ühe alaga Elisa, kes 60 meetri tõkkejooksus sai ajaks väga tubli 10,69 sekundit, mis andis kokku 780 punkti. Vanessa jooksis samuti tõkkeid väga hästi ning sai ajaks 10,79. Kõige kõrgemale kohale üksikalal jõudis aga Anett Maria, kes palliviskes oli tulemusega 44.66 koguni teine!

Elisa seeria nägi välja järgmine: pallivise 22.99; 60m jooks 9,69 (3,7meetrit sekundis vastutuul!); kaugushüpe 4.43; 60m tõkkejooks 10,69; kõrgushüpe 1.30.
Vanessa seeria: pallivise 28.03; 60m jooks 9,47 (3,1 meetrit sekundis vastutuul!); kaugushüpe 4.17; 60m  tõkkejooks 10,79; kõrgushüpe 1.22; 600m jooks 2.00,12
Anett Maria seeria: pallivise 44.66; 60m jooks 10,05 (3,7meetrit sekundis vastutuul!); kaugushüpe 4.08; 60m tõkkejooks 11,33; kõrgushüpe 1.22; 600m jooks 2.03,45.

 Anett Maria palliviskes

 Vanessa 60meetri jooksus


Anett Maria 60 meetri tõkkejooksus


Tüdrukutele seega suur kiitus, et rasketes võistlusoludes väga kenasti toime tulid! Väga asjalikud tüdrukud, kellest me kuuleme lähiaastatel veel väga palju!


Teine võistlus toimus pühapäeval samuti Rakveres, kui toimusid Eesti klubide karikavõistlused. Sarnaselt TV10 võistlusele, segas tugev tuul ja vihm võistlust ka pühapäeval. Sprintides oli väga tugev vastutuul ning seega häid tulemusi loota ei olnud võimalik. 4,6 meetrise vastutuulega 100 meetri jooksus sai Rait kolmanda koha 11,25 sekundiga. Sellise tuulega joostes on tunne, et keegi hoiaks sisuliselt sinust tagant kinni ega lasekski edasi joosta. Alavõit võeti 11,13 sekundiga ning kohal olid kõik parimad sprinterid. Väga tubli etteaste tegi meil taaskord Karl, kes 3000 meetri jooksus parandas jälle isiklikku rekordit, seekord 5 sekundiga ning tuli 9.07,96ga viiendaks. Altius tuli 12 klubi arvestuses tublile kuuendale kohale. Tulemus on igati tubli ka juba seetõttu, et kolme ala pealt me punkte ei saanud (400 meetri tõkkejooksus ja 800 meetri jooksus ei olnud meil võistlejat väljas ning 4x100 meetri teatejooksus ei suudetud teatepulka edasi anda ning tuli katkestada).

Nendel võistlustel jooksid ka Eesti juunioride ja Eesti noorsoo koondis teatejooksu, sihikul taaskord tiitlivõistluste normatiivid. Noorsoo koondis võitis jooksu 40,89ga, juunioride koondis lõpetas teisena 41,45ga. Eesti juunioride koondis, mille viimast vahetust jookseb meil Rait, jooksid aga uue Eesti juunioride rekordi. Senine rekord 41,70 oli joostud 2007.aastal. Normatiividest jäi mõlemal koondisel aga endiselt puudu. Eesti noorsoo koondis, kelle normatiiv 40,40, jookseb veelkord selle eesmärgi nimel Euroopa karikavõistlustel Dublinis. Eesti juunioride koondis, mille norm on 41,00, teeb veelkord proovi 30.juunil Karksi-Nuias Eesti valdade suvemängudel. Seekord ei õnnestunud juunioride jooksus teine teatevahetus. Kui selle peaks saama väga hästi korda, siis on aja 41,00 alistamine tõepoolest võimalik.

esmaspäev, 17. juuni 2013

Sünnipäevad

Täna on sünnipäev ühel meie suurel tulevikulootusel Liisbetil. Soovime talle palju palju õnne sünnipäevaks!!! Suuri kordaminekuid ja palju isiklikke rekordeid edasistel võistlustel!

Lisaks on sünnipäev Katrel, kellele soovime samuti ainult kõige paremaid soove!!! Palju palju õnne!

Järgmised trennid

Teisipäevast reedeni toimuvad trennid igapäev kell 12.00 Koidulas!

pühapäev, 16. juuni 2013

Esmaspäevane trenn

Homme toimub trenn kell 17.00 mitte 12.00 nagu tavaliselt!!!

laupäev, 15. juuni 2013

Eesti klubide karikavõistlused

Pühapäeval, 16. juunil toimuvad Rakvere staadionil Eesti karikavõistlused kergejõustikus, kus võidu nimel asuvad starti 13 klubi võistkonnad.
Meeste arvestuses teeb kaasa 12 ning naiste arvestuses 10 klubi. Mullust esikohta läheb kaitsma Audentese Spordiklubi meeskond ja Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi naiskond. Nii meeste kui ka naiste arvestuses esikaheksasse tulnud klubidele maksab Eesti Kergejõustikuliit ka rahalist toetust.

Sk Altius ei osale võistlusprogrammis täismahus, starti ei lähe esindaja 800 meetri ja 400 meetri tõkkejooksus. 100 meetri stardis on aga Rait, 200 meetri võtab enda kanda Timo Tiismaa, 400 meetrit Risto Kaljund, 3000 meetrit Karl, 110 meetrit tõkkejooksus on stardis Rauno Kirschbaum. Kaugust ja kõrgust hüppab Andre Ankru, teivast ja kolmikut Henry Hoolma. Kuulitõukes on stardis Raido Kalbach, vasaraheites ja kettaheites John Caspar Jaanus, odaviskes Karl Kivisik. 

Esialgse seisu järgi on 4x100 meetri teatejooksus stardis nelik Risto Kaljund - Risto Laanemets - Jarmo Harjakas - Rauno Kirschbaum. Rait ja Timo Tiismaa jooksevad teatejooksu väljaspool arvestust vastavalt Eesti juunioride ja noorsoo koondiste eest.

Väljasõit Rakverre on homme kell 9.00 Spordihalli eest. Kaasa võistlusnumber (17), kellel see veel käes on.

kolmapäev, 12. juuni 2013

Tähtis teadaanne

Palun kõigil, kes osalesid Eesti noorte teatejooksude meistrivõistlustel Viljandis, mulle tagastada oma võistleja number (number 17). Samade numbritega peab Sk Altiuse meeskond võistlema sel pühapeäval Rakveres Eesti klubidekarikavõistlustel.

Number palun tagastada: Inger, Rebecka, Katre, Kristi A, Karin, Liisbet, Jaagup, Madis, Jan, Karl-Rene.

Numbri on tagastanud mulle Hanna, Laura, Kerstin, Kristjan. Jarmo, Rait, Risto ja Karl võistlevad oma numbritega Rakveres, nii et numbrid kindlasti kaasa!

Võistlusnumbrid palun tagasi tuua mulle hiljemalt REEDEKS, 14.juuniks, kui staadionil on kell 12 trenn!!!

teisipäev, 11. juuni 2013

Video ja pildimaterjali

Edastan nädalavahetuse videod teile!

Laupäeval toimus Pärnumaa suvemängude raames suur-rootsi teatejooks, kus esikoha võitnud Sauga võistkonnas jooksid Karl, Jarmo, Risto ja Romet:



Pühapäevased tõkkejooksu videod samuti. Alustame Ingerist, kes jookseb kõige sisemisel rajal:



Jätkame Hannaga, kes samuti jookseb kõige sisemisel rajal:



Ja siin ka Augusti tõkkejooks. Ning ka August jooksis kõige sisemisel rajal:



Ning täitsa märkimata on jäänud ka see, et August jooksis Tallinnas lisaks tõketele ka 200 meetri jooksu. Ning jooksis välja isikliku rekordi 25,45. Veel talvel jooksis August sisemeistrivõistlustel 26,06, nii et väga tubli rekordiparandus siit tuli.




Ning pisut ka pildimaterjali. Esmaspäeval toimus Tõstamaal Tv10 olümpiastardi mitmevõistlus ehk finaaletapp. Nooremate tüdrukute 6 võistluses (60m,60m tõkkeid, kaugus, kõrgus, pall, 600) tuli Vanessa kokkuvõttes teiseks ja Elisa kolmandaks.



Mitmevõistlus lõppes tüdrukutele 600 meetri jooksuga. Kuna Niidupargi staadionil toimunud eelviimasel etapil jäi 600 meetri jooks individuaalselt jooksmata tugeva vihma tõttu, siis anti medalid välja ka 600 meetri jooksus eraldi. Sel distantsil võtsid meie tüdrukud aga kolmikvõidu, kui parimana lõpetas Elisa ajaga 1.58,5. Teine oli Vanessa ja kolmas Anett Maria.


esmaspäev, 10. juuni 2013

Trennide ajad

Kuna nooremad kergejõustiklased on nüüdseks suvepuhkusele läinud, teevad trenni edasi ainult vanemad. Sel nädalal on praegu nii, et teisipäeval, kolmapäeval ja neljapäeval on meil trenn kell 12.

pühapäev, 9. juuni 2013

Tõkkejooksjad heas hoos

Täna tegid oma tõkkejooksu avavõistluse Inger A vanuseklassis ja Hanna ja August B vanuseklassis. 

Inger jooksis 100 meetri tõkkejooksus välja suurepärase aja 15,25. Jooksu ajal puhus taganttuul 0,8m/sek. Kuna jooksu teine pool sugugi hästi ei õnnestunud, siis on lootust, et seegi aeg saab veel tänavu üle joostud.

Hanna jooksis 100 meetri tõkkejooksus välja aja 16,29. Jooks oli juba palju parem kui teatejooksus, aga siingi on veel tublisti parandamisruumi. Tuul puhus jooksu ajal vastu 1,1,/sek.

August jooksis samuti välja igati korraliku tulemuse 16,35. Tuul puhus selles jooksu vastu 0,2m/sek.

August oli oma vanuseklassi tõkkejooksus täna kõige kiirem, Inger ja Hanna kaotasid oma jooksude  esimetsele vaid ühe sajandikuga.

Loodan peatselt ka tõkkejooksude videod siia üles panna.

Meie spordiklubist Tallinna kolinud Kristiina oli täna väga kiire 200 meetri jooksus, kui jooksis välja aja 27,51.

laupäev, 8. juuni 2013

Suvemängudest

Täna Vändras toimunud Pärnumaa suvemängudel saavutasid meie sportlased hulganisti auhinnalisi kohti. Ootaksin ära võistluste protokolli, ent mõned kõige märkimisväärsemad tulemused mainiksin siiski ära ka täna. 

Väga tubli isikliku rekordi 3000 meetri distantsil jooksis täna Karl. 9.12,3 tõi kindla esikoha. Isiklik rekord paranes tublisti, sest eelmine suvi jooksis Karl seda 9.32ga ja nüüd talvel 9.28ga. 

Teine väga hea tulemus tuli odaviske sektorist, kui Jarmo võitis odaviske 54.28ga (isiklikust rekordist jäi lahutama vaid 35cm). 

Neidude A vanuseklassi 100 meetri jooksus tuli Inger teiseks 12,8ga (eeljooksus 12,7). Tüdrukute B 100 meetri finaalis jooksis aga lausa 5 Altiuse tüdrukut. Meile kuulusid teine ja kolmas koht, kui teiseks tuli Laura ja kolmandaks Hanna. Noormeeste A 100 meetri jooksu võitis Jaagup 11,2ga, b vanuseklassi finaalis oli August teine 12,1ga. Meeste 100 meetri jooksus tuli kolmandaks Ranno. 

Tüdrukute B kõrgushüppes tuli esikohale uue isikliku rekordiga Liisbet, kes alistas kõrguse 1.40! Väga tubli saavutus! Kristi M. tuli tüdrukute B kaugushüppes 4.07ga kolmandaks. Kolme parema sekka jõudsid ka Martin P ja Jüri, seda vastavalt noormeeste A vanuseklassi kaugushüppes ja kuulitõukes.


Tallinnas käis täna aga jooksmas Rait. 100 meetri jooksus sai ta ajaks 10,85. Seega EM-i norm veel ei alistunud. Nüüd tuleb väike treeningnädal ja siis järgmine pühapäev tuleb uus üritus Rakveres Eesti klubidekarikavõistlustel.

Homme on aga võistlustules Inger, Hanna ja August. Kõik jooksevad tõkkejooksus oma selle suve esimese jooksu.

reede, 7. juuni 2013

Võistlustihe nädalavahetus

Homme toimuvad Vändras Pärnumaa suvemängud. Need, kes lähevad bussiga, peavad olema kell 9 Tallinna maanteel bussi number 40 lõpp peatuses. Bussi peale tulevad Kristjan, Jaagup, Liisbet, Hanna, Kristi M, Laura, August, Jüri, Martin.

Võistlused algavad kell 10.45 ja ajakava kohaselt algab viimane ala, teatejooks kell 18.00.

Samal ajal võistleb Rait Tallinnas, kus üritab teist korda rünnata tiitlivõistluste normatiivi, millest eelmine kord jäi 3 sajandikku puudu. Loodame parimat. 

Pühapäeval jooksevad Hanna, Inger, August Tallinnas tõkkeid. Seda siis Tallinna noorte meistrivõistluste raames.


Teade

Alates tänasest saavad Spordiklubi Altiuse sportlased allahindlust spordipoest A2K   http://www.a2k.ee/ , mis asub uue silla juures Sillakeskuses. Kõikidelt kaupadelt kehtib allahindlus 20%. Selleks olen saatnud neile meie sportlaste nimekirja, mille alusel soodustust saab. Midagi ostes tuleb öelda, et olete spordiklubist Altius ja lisada tuleb mõistagi oma nimi. Peatselt pidi müügile tulema ka tugisidemed ja valmislõigatud kinesioteibid, mis kergejõustiku harrastajatele on vägagi vajalikud abivahendid!


Nimekiri, mis poes olemas on, näeb välja selline:



  1. Katre Aasaleht
  2. Krister Allik
  3. Hanna Andla
  4. Kristi Andrei
  5. Andre Ankru
  6. Rebecka Ester
  7. Eleriin Haas
  8. Kerstin Harjakas
  9. Jarmo Harjakas
  10. Henry Hoolma
  11. Martin-Erik Ilus
  12. John-Caspar Jaanus
  13. Erik Jagor
  14. Raido Kalbach
  15. Risto Kaljund
  16. Rauno Kirschbaum
  17. Marie-Mädli Kivimäe
  18. Riko Kivimägi
  19. Karl Kivisik
  20. Andra Klaas
  21. Karl-Rene Kõlvart
  22. Risto Laanemets
  23. Kristi Maiste
  24. Romet Mihkels
  25. Karin Mihklepp
  26. Madis Mihklepp
  27. Laura Moon
  28. Kristjan Mäe
  29. Karl Mäe
  30. Nele Noormets
  31. Janne Ojala
  32. Jüri Pärn
  33. Martin Pärn
  34. Anett Maria Reinas
  35. Jaagup Retsja
  36. Martina Ritson
  37. Miina Sepling
  38. Ethel Silla
  39. Anete Siman
  40. Andrus Stimmer
  41. Airiin Liisbet Strandson
  42. Ranno Tasane
  43. Timo Tiismaa
  44. Sten-Erik Tomingas
  45. Anneliis Tomson
  46. Artur Tuttar
  47. Rait Veesalu
  48. August Vesik
  49. Vahur Viimne
  50. Rasmus Villota
  51. Jan Lennart Võigemast
  52. Inger-Helene Värat



kolmapäev, 5. juuni 2013

Hooaja avastart Raidil veel 100% ei õnnestunud

Täna tegid oma individuaalse hooaja avastardi Rait, Ranno ja Risto. Võistlus oli oluline, kuna püüdma tuli asuda Euroopa meistrivõistluste normatiive.

Võistlus meile siiski soovitud tulemusi kohe ei toonud. Ilm Kadrioru staadionil oli väga hea. Oli mõõdukalt soe (üle 20 kraadi) ning jooksude ajal puhus kerge taganttuul. 100 meetri jooksus oli stardis 27 sportlast. Rait startis viimases, kõige tugevamas jooksus. Tehniliselt mitte kõige parema jooksu teinud Rait sai jooksus kolmanda koha ajaga 10,78. Võitis Richard Pulst 10,71ga, teine oli Asko Anipai 10,74ga. Jooksu ajal puhus taganttuul 1,7m/sekundis. Juunioride Euroopa meistrivõistluste normatiiv on 10,75, mille Rait eelmisel suvel korra täis jooksis. Kuigi soovitud normatiivi ei tulnud, mis oleks palju pingeid kohe maha võtnud, saab sellest jooksust palju ka positiivset kõrvale panna. Alustagem kasvõi sellega, et Rait jooksis täna oma elu paremuselt teise aja. Vaid korra on ta suutnud staadionisirge kiiremini läbida ning seegi juhtus eelmise suve kõige tähtsamal hetkel tema jaoks - juunioride Eesti meistrivõistluste finaalis! Või võtame teisegi positiivse võrdluse. Rait on alati alustanud oma suvist võistlushooaega üsna raskelt ja kasinate tulemustega. Vaadakem eelnevaid aastaid: 2011.aastal jooksis ta oma avastardil 11,28, ent sai hooaja jooksul kirja parima ajana 10,82. Eelmisel aastal alustas Rait võistlushooaega 200 meetri jooksus ja seda jaga 22,31 (hooaja parimaks jäi 21,85). 100 meetri jooksus sai ta aasta tagasi kirja aja 10,98, kuid suutis suve jooksul joosta 10,75. Need teadmised annavad kindlust juurde. Kuna laupäeval Vändrasse elektrilist ajavõtusüsteemi siiski ei tule, stardib Rait tõenäoliselt uuesti laupäeval Tallinnas, kui väljaspool arvestust saab kaasa joosta Tallinna noorte meistrivõistlustel samuti Kadrioru staadionil.

Raidi jooks täna Kadriorus. Neljandal rajal rohelise maikaga startinud Rait sai ajaks 10,78

100 meetri jooksu stardis oli ka Risto, kes jooksis esimeses jooksus ja võitis selle 11,70ga. Tegu oli ainsa jooksuga, kus ei puhunud taganttuul (tuul oli vastu 0,1m/sek)


Meeste 110 meetri tõkkejooksus oli stardis taas Ranno, kelle jaoks talvine võistlushooaeg sisuliselt vahele jäi vigastuse tõttu. Tänanegi jooks näitas, et tehnika on krobeline ja võistluskogemust vähe. Aeg 15,46 andis kahe jooksu peale viienda koha (isiklik rekord eelmisest suvest 15,22). Mida rohkem võistlusstarte Ranno saab, seda paremaks kindlasti tema jooks muutub.



Teatejooks täna juunioride koondisel ei õnnestunud. Teatevahetused olid joostud liialt kindlapeale. Normatiiv 41,00 on aga selline aeg, mida on võimalik joosta vaid ideaalsete teatevahetustega, tippkiirustel. Täna joosti justkui koha peale, mistõttu aeg 41,86 jättis nad normist veel kaugele. Eesti juunioride rekord jäi aga 16 sajandiku kaugusele. Jooksu võitis Eesti noorsoo koondis ajaga 41,10. Juuniorid lõpetasid jooksu teisena. Teatevõistkond proovib veelkord täita normatiivi 16.juunil Rakveres Eesti klubide karikavõistlustel.


teisipäev, 4. juuni 2013

Trennidest

Homme, kolmapäeval puhkavad kõik, kes laupäeval suvemängudel osalevad. Ma ise olen Tallinnas võistlustel, kus meie poistest jooksevad Rait ja Risto 100 meetri jooksu ja Ranno 110 meetri tõkkejooksu. 

Neljapäeval toimub kella 16.00ne trenn hallis, sest harjutame kõrgushüpet esmaspäevaseks mitmevõistluseks. Nii et kõigil huvilistel võimalik kõrgust hüpata sel neljapäeval algusega kell 16.00. Soojendusega võib hallis alustada juba pisut varemgi.

esmaspäev, 3. juuni 2013

Pärnumaa suvemängude jooksukross

Juba eelmisel nädalal algasid ka Pärnumaa suvemängud meie jaoks, kui teisipäeval toimusid Niidupargis krossijooksu võistlused suvemängude raames. Väga kaua võttis aega, et jooksukrossi tulemused kõik kätte saada, aga lõpp hea, kõik hea. Lõpuks on võistluse protokoll minuni jõudnud.

Meeste 1500 meetri jooksu võitis Karl, kes sai esmakordselt metsas jagu 4.30 piirist ja jooksis välja aja 4.29,3. Teise esikoha tõi meile Marie-Mädli, kes tüdrukute A vanuseklassis jooksis 500 meetrit 1.47,5ga. Väga tubli jooksu tegi ka tüdrukute B vanuseklassi 500 meetri distantsil Hanna, kes lõpetas teisena ajaga 1.48,4. Kaheksanda koha samal distantsil sai Kristi M, kelle aeg oli 1.56,4.

Pärnumaa suvemängud jätkuvad sel laupäeval Vändra staadionil kergejõustikuvõistlusega.

Tv10 olümpiastarti finaaletapp

TV10 olümpiastardi finaaletapp - mitmevõistlus - on viidud üle Tõstamaa staadionile 10.juuniks!

Vanusegrupid
PV- (1999-2000) üheksavõistlus
PN- (2001-2002) üheksavõistlus
PN2-(2003-2004) üheksavõistlus
TV- 1999-2000) kaheksavõistlus
TN- (2001-2002) kuuevõistlus
TN2- 2003-2004) kuuevõistlus

Valmiera võistluse tulemused

Olen kätte saanud Läti võistluse tulemused ja panen need sia kõik üles nüüd ka:

2000 sünniaastaga:

60m jooks tüdrukud: 16.Martina 9,35; 20.Anneliis 9,46
kaugushüpe tüdrukud: 19.Anneliis 4.10; 21.Martina 4.07
pallivise tüdrukud: 8.Martina 41.13
4x100m teatejooks 5. Anett Maria-Martina-Anneliis-Ethel 59,15

2001 sünniaastaga:

60m jooks tüdrukud: 5.Ethel 8,99 (eeljooksus 8,94); 20-21.Andra 9,76
300m jooks tüdrukud: 7.Anett Maria 50,39
kaugushüpe tüdrukud: 3.Ethel 4.43; 9.Andra 4.11; 20.Anett Maria 3.90
pallivise tüdrukud: 1.Ethel 48.65; 5.Anett Maria 42.54; 6.Andra 40.92

2002-2003:

60m jooks poisid: 25.Mikk 9,68; 38.Andry 9,93
60m jooks tüdrukud: 2.Vanessa 9,07; 6.Ann Marii 9,45 (eeljooksus 9,19); 10.Elisa 9,33
300m jooks poisid: 11.Mikk 53,16; 22.Andry 56,18
300m jooks tüdrukud: 3.Vanessa 50,18
kaugushüpe poisid: 12.Mikk 3.92
kaugushüpe tüdrukud: 4.Elisa 4.12; 18.Vanessa 3.58
pallivise poisid: 9.Andry 40.83

Nagu lõplikust protokollist näha on, saime nendel võistlustel hoopis neli medalit, mitte 2 nagu kohapeal selgus. Võistlustel oli tulemuste kättesaamine väga keeruline ja seetõttu ei osanud neid medaleid kohapeal ka küsida. Küll aga tegelen sellega, et Vanessa saaks oma pronksmedali kätte 300 meetri jooksu eest (esialgu märgiti protokolli neljas koht) ja et Ethel saaks oma pronksmedali kätte kaugushüppe eest.

pühapäev, 2. juuni 2013

Teatejooksude medal

Eile Tartus Tamme staadionil toimunud Eesti teatejooksude meistrivõistlused tõid meile hõbemedali meeste 4x100 meetri teatejooksus. Esikoha võitis Audentese spordiklubi ajaga 41,38. Hõbemedali tõi meile aeg 41,77. Ka aasta tagasi olid Audentes ja Altius kaks esimest. 

Aeg oli igati korralik. Eriti arvestades seda, et ükski teatevahetus korralikult meil seekord ei õnnestunud ja varu sinna jäi piisavalt.





Uuel nädalal on võistlushooaeg aga taas tuure üles kogumas. Kolmapäeval toimub Tallinnas Kadrioru staadionil sprindivõistlus, mis on väga oluline jõuproov paljudele. Tegu on esmalt Eurooopa Karikavõistluste katsevõistlusega. Selgitatakse välja sprinterid, kes esindavad Eesti täiskasvanute koondist Euroopa Karikavõistlustel Iirimaal Dublinis juuni keskel. Samal võistlusel jookseb Rait esimest korda sel hooajal 100 meetri jooksu, eesmärgiga täita juunioride Euroopa meistrivõistluste normatiivi 10,75. Ning lisaks on võistlustel kavas teatejooks, kus nii Eesti noorsoo koondis kui ka Eesti juunioride koondis üritavad täita omavanuste Euroopa meistrivõistluste normatiivi. Juunioride koondise normatiiv on väga kõrgest klassist 41,00. Kolmapäeval teeb oma avastardi ka Ranno 110 meetri tõkkejooksus ning tõenäoliselt ka Risto meeste 100 meetri jooksus.

Nädala lõpus, laupäeval 8.juunil toimub aga eelmisel aastal valminud Vändra staadionil Pärnumaa suvemängud ning juhul kui korraldajad tellivad nendele võistlustele elektriajavõtusüsteemi, siis osaleme nendel võistlustel meiegi. Ootame enne ära, kas see tellitakse.

Tõkkejooksjad saavad oma hooaja esimese võistluse teha aga 9.juunil Tallinnas Kadrioru staadionil Tallinna noorte meistrivõistluste raames. Info puudutab siis eelkõige Ingerit, Hannat ja Augustit. Sellele võistlusele minek ei ole otsustatud, aga võimalus on täitsa olemas ja kaalume seda tõsiselt.


Treeningutest niipalju, et kõige noorematel treeninggruppidel, kelle trennid algavad kell 15 ja kell 16, saab järgmine nädal olema viimane treeningnädal enne suvepuhkust. Nii et järgmisel nädalal toimuvad kõik trennid veel plaanipäraselt ning alates 10.juunist algab noortel puhkus. Ja edasi jäävad treenima need, kes kuuluvad B,A, juunioride või noorsoo vanuseklassi.

laupäev, 1. juuni 2013

Eesti teatejooksude meistrivõistlused

Laupäeval, 1.juunil toimuvad Tartus Eesti teatejooksude meistrivõistlused. Kui nädal tagasi saime rõõma tunda Eesti noorte teatejooksude meistrivõistlustel, siis seekord on stardis igas vanuses kõige kiiremad sprinterid.

Altius on väljas meeste 4x100 meetri teatejooksus. Esimest vahetust jookseb meie tõkkejooksu spetsialist ja spordiklubis treenerina nüüd töötav Rauno Kirschbaum. Teine vahetus tuleb joosta Tallinnas treenival Timo Tiismaal, kes nädal tagasi jooksis Riias 100 meetrit väga tugevalt - 10,73ga! Kaks viimast vahetust kuuluvad meie poistele. Jarmo jookseb kurvi ja peab pulga andma viimaseks vahetuseks Raidi kätte. Meeste 4x100 meetri jooksus on stardis 16 meeskonda!