pühapäev, 29. september 2013

Uue nädala treeningud

Kõik nooremad treeninggrupid kolivad uuel nädalal treeninguteks kergejõustikuhalli! Hallis peavad olema puhtad spordijalatsid!

Järgnev informatsioon puudutab aga vanemat treeninggruppi, kelle trennid algavad 17.00. Teie trennid toimuvad järgmisel nädalal nii:

Esmaspäeval toimub trenn rannas. Selleks kogunetakse kella 17.00ks kergejõustikuhalli, kust minnakse KOOS joostes randa.

Teisipäeval toimub trenn kell 17.00 Koidula staadionil.

Kolmapäeval kogunetakse kell 16.45 Raeküla parklasse, ees ootab metsatrenn.

Neljapäeval toimub trenn rannas. Sarnaselt esmaspäevale kogeneme 17.00ks halli, kust minnakse koos jooksma.

Reedel koguneme taas 16.45 Raeküla parklasse, ees ootab metsatrenn!



laupäev, 28. september 2013

Septembri kokkuvõte

Esimene treeningkuu hakkab läbi saama ja teen seega väikese vahekokkuvõtte seni toimunust. 

Treeningud erinevatele vanusegruppidele on edukalt alanud. Oleme saanud teha kõik trennid väljas, kuigi mõnel korral on vihm meid pisut seganud. Nooremad on teinud kõik oma trennid Koidula staadionil. Vanemad on saanud lisaks staadionitreeningutele jõudu proovida ka Raeküla metsatreeningutega, mis toimuvad meil kahel korral nädalas.

Nagu igal aastal, nii on ka sel korral tulnud kergejõustikuga tutvuma päris palju uusi lapsi. Seda on tore näha, et kergejõustik endiselt kiireid ja aktiivseid noori enda juurde meelitab. Väga palju on tulnud juurde tüdrukuid, kelle seas on juba päris paljud end väga heast küljest näidanud. Kõige nooremad poisid ja tüdrukud on osutunud väga vahvateks ja mul on väga hea meel, et saan neid lapsi juhendada.

Ei ole saladus, et Pärnus on alati olnud probleeme sellega, kuidas jalgpallureid ja kergejõustiklasi ühele staadionile ühel ajal ära mahutada. Kuigi probleeme on olnud igal aastal küllaga, suudavad jalgpallurid mind endiselt üllatada. Ja seda mitte positiivses mõttes. Üleolev suhtumine, distsipliini täielik puudumine, käitumisreeglite mittetundmine on vaid ühed omadused, mis kahjuks silma hakkavad. Viimane piisk minu kannatuste karikasse kukkus sel nädalal, kui Koidula staadionil leidis aset mitu intsidenti, mis kahe suure spordiala suhteid Pärnus mitte kuidagi paremaks ei muuda. Ei hakka detailidesse laskuma, aga pöördun siinkohal jalgpalli treenerite poole, kes Koidula staadionil oma treeninguid läbi viivad. Tulge kahe jalaga maapeale ja õppige austama oma kolleege, ükskõik mis spordialaga on tegu. Selline ebaviisakas käitumine ei sobi ühe spordist lugupidava inimese eluviiside juurde. 

Hea uudis on aga see, et alates 30.septembrist, esmaspäevat kolime nooremate treeninggruppidega ära Hansagümnaasiumi kergejõustikuhalli, nii et mõneks ajaks saab taas rahulikus atmosfääris treeninguid läbi viia.

Vanem treeninggrupp jääb aga välja treenima ning täpsed treeningpaigad selguvad meil jooksvalt. Kindlasti jääb nädalasse kahel korral Raeküla metsa külastamine, kus väärtuslikke jooksumeetreid saab koguda. Nii nagu alati, on ka seekord neid vanema grupi sportlasi, keda saab esimese kuu eest kiita ja neid, keda kiita kohe üldse ei saa. Osa tüdrukuid ei käi trennis seetõttu, et trennid toimuvad väljas ja väljas on teadupärast praegu 10 kraadi sooja ja tugev tuul ning aegajalt sajab ka vihma. Lisan siinkohal vaid niipalju, et halli ei lähe me trenni tegema niipea, kuna õues tehtav trenn on lihtsalt niipalju kasulikum ja tulemuslikum praegu kui see oleks hallis. Seega saab igaüks ise valida, kuidas oma oktoobrikuud sisustab. Kas liituda teistega välitreeningutel või puududa ka teise kuu järjest.

Küll tahan mõned nimed välja hõigata, kes on end septembris heast küljest näidanud: Karl-Rene, Kristjan, Jaagup, Jüri, Minni, Hanna, Liisbet ja Kerstin on ennast näidanud väga heast küljest ja loodan väga, et uus kuu tuleb samasugune nende jaoks. Teistel on veel tõestada küllaga.

Alates sellest talvest võistlevad Altiuse sportlased uutes võistlusvormides, mille disainis meie enda klubi kasvandik Andro Talu. Riietus valmis Itaalias ja reedel jõudis kaup minuni. Uuel nädalal pannakse neile peale veel ühed logod ja siis saab vormid neile kätte jagada, kes selle tellisid. Siiani võistles Altius kollase võistlusmaikaga, mis on kasutusel olnud ligemale 15 aastat. Seega on tegu väga suure muudatusega meie spordiklubi jaoks. 


Altiuse uus võistlusvorm

Alanud on ettevalmistused Karel Leetsari mälestusvõistluse jaoks. 2009.aastast toimuv Pärnumaa suurim kergejõustikuvõistlus leiab aset aasta viimastel päevadel (täpne kuupäev veel selgumas).

Peagi saab toimuma järjekordne Kadrijooks Niidupargis, kus meie klubi sportlased on viimastel aastatel väga aktiivselt osa võtnud. Osa võtame veelgi aktiivsemalt ka seekord! Jooks toimub sel aastal 13.oktoobril ja selle kuupäeva palun ma kõigil üles kirjutada. Pühapäeval, 13.oktoobril ootan kõiki Kadrijooksu starti. Sellest jooksust räägin kindlasti veel peagi lähemalt.

Nii et toimetamisi jagub piisavalt. Algamas on aga oktoobrikuu ja paljudel võimalus oma trennis käimist parandada. Soovin kõigile jaksu ja rõõmsat meelt kergejõustikuga tegelemisel!


kolmapäev, 25. september 2013

Sünnipäev

Täna saab aastakese vanemaks meie tõkkesprinter Hanna. Soovime Hannale palju palju õnne, jõudu ja jaksu oma sportlike eesmärkide täitmisel ning edukat isiklike rekordite püstitamist! Palju Õnne!!!


pühapäev, 22. september 2013

Järgmise nädala trennid

Noorematel treeninggruppidel toimuvad kõik järgmise nädala trennid endiselt Koidula staadionil! Nii et selga soojemad riided! 

Järgnev informatsioon puudutab aga vanemat treeninggruppi, kelle trennid algavad kell 17.00. Esmaspäeval, teisipäeval ja neljapäeval toimub trenn Koidula staadionil kell 17.00. Kolmapäeval ja reedel aga Raekülas. Kogunemine mõlemal päeval 16.45 Raeküla jooksuraja alguses olevas parklas! Ka vanematel palun riietuda vastavalt ilmale!

Ootan kõiki vanema grupi liikmeid järgmisel nädalal trenni!!!

Veel mitmevõistlusest

Rääkimata on jäänud Kilingi-Nõmme mitmevõistluse noormeeste etteastetest. Kurvalt lõppes meile meeste kaheksavõistlus, kus pikka aega esikoha konkurentsis olnud Jarmo jättis lõpuks vigastuse tõttu võistluse pooleli. Jarmo napsas siiski kaks alavõitu, kui 100 meetri jooksu võitis ta 11,49ga ja kaugushüppe 6.31ga. Pooleli jättis võistluse ka Karl-Rene, kes tegi kaasa kolm esimest ala.

Noormeeste A vanuseklassis tuli meile kaks poodiumikohta. Teisena lõpetas võistluse Madis, kogudes kaheksa alaga 3403 punkti. Kolmandana lõpetas Kristjan, kes kogus 3184 punkti. Mõlemad poisid napsasid ka alavõidu, kui Madis oli parim kaugushüppes 5.82ga ja Kristjan viimasel alal 1500 meetri jooksus 5.34,7ga. Neljas oli Martin 2650 punktiga.

Poiste B vanuseklassid saavutas August kolmanda koha 3273 punktiga. Alavõit tuli 400 meetri jooksus 57,11ga.




pühapäev, 15. september 2013

Tuleva nädala trennid

Esmaspäevast neljapäevani viib trenne läbi Kerstin. Nooremate gruppide trennid toimuvad kõik plaanipäraselt ja ikka Koidula staadionil. Kõik treeningplaanid olen Kerstinile üle andnud, mida ta siis reaalselt ellu peab viima. Suurematega on seis aga selline, et teisipäeval ja neljapäeval staadionile ei tulda, vaid joostakse iseseisvalt 45-50 minutit rahulikku krossi kuskil pehmel maastikul (metsas, pargis, rannas).

Mina võtan trenni andmise üle jälle reedel ja siis palun ka kõigil vanematel kell 16.30 Koidula staadionil kohal olla!

laupäev, 14. september 2013

Hooajale punkt pandud

Meie pikk suvine võistlushooaeg staadionil sai täna läbi koos Kilingi-Nõmmes toimunud mitmevõistlusega. Tegu oli paljude jaoks elu esimese mitmevõistlusega.

Alustan kokkuvõtet tüdrukute A vanuseklassi võistlusega, kus võistlustules olid Inger ja Kerstin. Avaalal kuulitõukes sai Inger kirja 8.99 ja Kerstin 7.75. Kõrgushüppes võtsid nemad kaksikvõidu, ületades 1.45, seejuures hüppas Inger "karjapoisi" stiilis, mitte tavapärast floppi. 200 meetri jooksus sai Inger ajaks 28,03 ja Kerstin 29,94. Odaviskes sai Kerstin parimal katsel kirja 27.07 ja Inger 24.95. Kaugust hüppas Inger 4.58 ja Kerstin 4.23. Väga korraliku jooksu tegi Inger viimasel alal - 800 meetri jooksus, kui võttis alavõidu 2.41,90ga. Kerstini aeg oli 3.16,75. Kuue alaga kogus Inger kokku 3038 ja Kerstin 2443 punkti. Inger oli selle tulemusega teine ja Kerstin kolmas. 

Tüdrukukute B vanuseklassis toimus samuti tugev võitlus paremate kohtade nimel. Kuuevõistluse võitis meie spordiklubi endine liige Kristiina, kes kolis Tallinnasse ja esindab nüüd Sk Fortist. Võidu saavutas ta  2654 punktiga. Kristiina tõukas kuuli 8.74, hüppas kõrgust 1.35, jooksis 200 meetrit 27,62ga (see tõi ka alavõidu), hüppas isikliku rekordi kauguses 4.82, viskas oda 17.90 ja jooksis 800 meetrit 3.04,41ga.

Teiseks tuli Liisbet, kes vahepeal võistlus ka juhtis. Tema tõukas kuuli 7.48, hüppas kõrgust 1.40 (loodetust oluliselt vähem), jooksis 200 meetrit 29,34ga, hüppas kaugust 4.28 ja võttis alavõidu 800 meetri jooksus 3.01,66ga. Kokku kogunes 2545 punkti

Kolmandaks tuli meie klubi teise treeneri õpilane Anete 2223 punktiga. Karin oli viies 2017 punktiga, kuues Kristi 1896 punktiga.


 Kristi, sõpru ja treeningkaaslasi toetama tulnud Hanna, võidutüdruk Kristiina, Liisbet, Inger, Kerstin ja Karin


Poiste mitmevõistlusest teen juttu pisut hiljem!

reede, 13. september 2013

Kilingi-Nõmme mitmevõistluse logistika

Homme hommikul sõidame võistlustele ning olen kõiki jaganud autodesse järgnevalt:

Ingeri auto korjab meie kergejõustikuhalli eest 8.45 peale Kristjani, Augusti, Karl-Rene, Martini ja Anete.
Mina korjan peale Kristi M, Kristiina, Liisbeti ja Hanna. Kerstin ja Jarmo korjavad peale Madise ja Karini 8.45 (samuti meie kergejõustikuhalli eest).

kolmapäev, 11. september 2013

Info mitmevõistlejatele

Informatsioon neile, kes osalevad laupäeval Kilingi-Nõmme mitmevõistluses:

Stardimaks kuni 13. septembrini à 2.€- tasuda SK Saarde a/k 221013976311 Swedbank. Tasudes võistluspäeval võistluspaigas 3.-€. 
 
Palun osavõtumaks kindlasti ära maksta! Kes ei soovi ülekannet teha, see maksab 3 eurot kohapeal!

teisipäev, 10. september 2013

Vanemate trennid

Järgnev informatsioon puudutab ainult vanemat treeninggruppi:

Kolmapäeval toimub trenn plaanipäraselt kell 17.00 Koidula staadionil. Neljapäeval toimub trenn kell 17.00 hallis, soojendusega tuleb alustada iseseisvalt, kuna jõuan ise halli ca 17.25. Reedel toimub trenn taas plaanipäraselt kell 16.30 Koidula staadionil. NB! Neljapäeval ja reedel ei tee trenni need, kes laupäeval võistlevad mitmevõistlusel! Nendel on 2 puhkepäeva.

pühapäev, 8. september 2013

Sk Altiuse klubide karikavõistlustel neljas

Eile toimunud klubide karikavõistlustel tuli Altiuse meekond kümne võistkonna arvestuses neljandale kohale 105 punktiga. Esikoha võitis Audentes 140 punktiga, teiseks tuli Rakvere Vike 119 punktiga ja kolmanda koha napsas meie eest Tartu Spordiselts Kalev 107 punktiga. Meie selja taha jäid Tartu Ülikooli Spordiklubi (89punkti), kergejõustikuklbi Saare (86), spordiklubi Fortis (80), Viljandi Sakala (77), vastupidavusalade klubi Staier (46) ja kergejõustikuklubi Kose 2000 (30).

Kaks alavõitu tõi meile Rait, kes pärast juulis saadud vigastust Euroopa meistrivõistlustel tegi esimesed võistlusstardid. Kuna Rait ravis vigastust ja puhkas üle kuu aja, siis kõrgest sportlikust vormist ei saand temapuhul juttu teha. Siiski tõestas Rait taas, et ka mitte kõige paremas vormis sportlasena on ta oma koduklubile väga vajalik mees. 100 meetri jooksu võitis Rait 11,22ga ja 200 meetri jooksu 22,49ga. 200 meetri jooksus lendas Raidil stardihetkel stardipakk tagant ära ja ta oleks peaaegu pikali kukkunud. Kõvasti pingutades suutis ta aga konkurendid kinni püüda ning väga vajaliku esikoha punktid ära tuua. 

Väga raske tööpäev oli Karlil, kes pidi kõigepealt jooksma 3000 meetri jooksu ja paar tundi hiljem juba 800 meetri jooksu. Seetõttu ei saanud Karl 3000 meetri distantsil joosta oma harjumuspärase taktikaga, vaid lootsime distantsi läbida võimalikult väikeste energiakuludega. Aeglase distantsi esimese poole järel tempo aga muutus ja viimane kilomeeter läbiti juba alla 3 minuti. Lõpuspurdis pidi Karl ühele konkurendile siiski alla jääma, aga väga kõrged punktid olid ära toodud. 800 meetri jooksus Karlil enam jaksu ei olnud, aeg 2.06,18 andis viienda koha. Tuletagem meelde, et suve alguses tuli just sel distantsil Karl Eesti juunioride meistriks 1.58ga. Niivõrd raske oli see eilne teine jooks talle. 

Kaks neljandat kohta tõi meile Jarmo. 110 meetri tõkkejooksus oli tulemuseks 15,90 ja odaviskes 48.60. Tõkkejooks oli tehniliselt väga rabe ja seetõttu ei olnud paremat aega võimalik ka välja joosta. Pettumust valmistas Jarmole endale kindlasti enam odavise, kus tulemus jäi hooaja parimale alla üle 10 meetri. Ning veel proovikatsel lendas oda kenasti 60 meetri joone alla. Aga Jarmo asus nüüd treenima Tallinnasse odaviske treeneri käe alla ja temalt ootame pikki odakaari juba järgmisel suvel.

Igati korraliku etteaste tegi Madis, kes kolmikhüppes tõi klubile viienda koha punktid. Esimet korda võistlustel kolmikhüppes osalenud Madis sai oma parima tulemuse kirja kohe avakatsel - 12.52. Sellega tõusis ta jooksvas A vanuseklassi hooaja edetabelis 10 parema sekka. 

Kuuenda koha punktid tõi meile Risto 400 meetri jooksus. Aeg oli 54,98. Isiklikust rekordist kaugele jäänud Risto võitles aga vapralt. Viimasel nädalal teda kimbutanud haigus jättis muidugi oma jälje. 

Üle mitme aasta tegi Altiuse ridades kaasa taas Taavi, kes vahepealse aja veetis Hiinas vahetusõpilasena. Nüüd on ta aga tagasi ja juba osales klubide karikavõistlustel teivashüppes, kus tulemuseks 7.koht ja tulemus 3.30. Tema ettevalmistus kestis nendeks võistlusteks kokku 2 nädalat, seega on Taavi saavutus eriti märkimisväärne. Lisaks näitas ta raudset närvi üles, kui oli ühel hetkel võistlustel väga raskes seisus. 3.30 peal oli jäänud veel üksainus katse. Selge oli selleks hetkeks see, et teivas, millega ta hüppas, jäi talle pehmeks ja sellega ei olnud võimalik enam sellet kõrgusest üle hüpata. Seega võtsime riski ning võtsime viimaseks katseks kasutusele jäigema teiba, millega Taavi trennis hakkama ei saanud. Seekord suutis ta end nii hästi kokku võtta, et 3.30 alistus kindlalt ja palju ei jäänud puudu ka sellest, et 3.50 oleks võinud alistuda.

Kõrgushüppes osalenud Karl-Rene tõi klubile 9.koha punktid, kui alistas kõrguse 1.70 teisel katsel. Palju ei jäänud puudu ka 1.75 alistamisest. Kaugushüppes tuli 11.kohaga leppida Jaagupil, kelle tulemus 5.62 oli ilmselgelt ka talle pettumus. Probleeme oli aga sammu paika saamisega ja ebastabiilse hoojooksuga paremat tulemust seekord saavutada ei õnnestunud. 

4x100 meetri teatejooksus tuli meie võistkond teiseks 44,04ga. Jooksid Jaagup, Risto, Jarmo ja Rait. Kuna mehed olid väga väsinud enne teatejooksu, siis tegime teatevahetustes muudatusi ja läksime kindlapeale jooksma. Rohkem riskeerides oleks olnud võimalik ka alavõidu nimel kaasa rääkida.

Kokkuvõttes saan öelda seda, et olin eesmärgiks seadnud kolme hulka jõudmise. Seega ei saa tulemusega täielikult rahul olla. Teisest küljest jäi eesmärgist puudu 2 punkti. Neid kahte punkti võib igaüks otsida erinevate alade juurest. Mina aga ütlen nii, et meie klubi oli ainus klubi nelja parema hulgas, kellel oli üks ala täitmata ehk sportlast ühel alal väljas ei olnud - 400 meetri tõkkejooksus meil keegi stardis ei olnud. Seega võib need 2 puntki kasvõi sealt leida. Ning arvestade asjaolu, et paljude ettevalmistus nendeks võistlusteks oli selgelt ebapiisav, saan kõiki eile võistlustules käinud sportlasi kiita.

Lisaks suur aitäh Hannale, kes võistlustel meie sportlaste etteasteid filmis. Videod riputan üles järgmise nädala jooksul. 

Meie võistlushooaeg staadionil saab aga punkti 14.septembril Kilingi-Nõmmel, kus toimub mitmevõistlus. Kes seal võitlevad ja mis alad seal kavas on, sellest räägin juba lähiajal!


Madis, Kristjan, Jaagup, Karl-Rene, Jarmo, Taavi, Risto, Karl ja Rait võistluste lõpus

reede, 6. september 2013

Klubide karikavõistlused

Homme toimub Tartus selle võistlushooaja viimane suur võistlus, kui selgitatakse välja Eesti parimad klubid A ja juuniori klassi arvestuses. Kokku osaleb 10 klubi.

Oma esimese võistlusstardi teeb pärast Juunioride Euroopa meistrivõistlusi Rait, kes osaleb 100 ja 200 meetri jooksus ning 4x100 meetri teatejooksus. Risto kaitseb klubi au 400 meetri jooksus ja teatejooksus. Raske tööpäev tuleb Karlil, kes osaleb nii 800 kui ka 3000 meetri jooksus. Jarmo teeb kaasa 110 meetri tõkkejooksus, odaviskes ja teatejooksus. Karl-Rene osaleb kõrgushüppes, Jaagup kaugushüppes ja teatejooksus, Taavi teivashüppes, Madis kolmikhüppes. Kuulitõukes, kettaheites ja vasaraheites teevad kaasa meie klubi teise treeneri Ando Palginõmme õpilased.

Väljasõit võistlustele toimub laupäeval 7.45 spordihalli eest! Jääme lootma häid tulemusi!


kolmapäev, 4. september 2013

Neljapäevane trenn vanemal grupil

Sel neljapäeval ei toimu vanema grupi trenne kella 17st. Järgmine trenn toimub vanemal treeninggrupil reedel kell 16.30 Koidula staadionil.

teisipäev, 3. september 2013

Sünnipäevalaps

Täna on sünnipäevalaps Kristi A. Spordiklubi Altius soovib Kristile jõudu ja jaksu trennis käimisel ja isiklike rekordite püstitamisel! Veelkord palju palju õnne!


esmaspäev, 2. september 2013

Teisipäevane trenn

Homme, teisipäeval toimub vanemal grupil trenn hallis kell 17. Noorem grupp on ikka Koidula staadionil.

pühapäev, 1. september 2013

Võistlustulemustest

Eelmisel laupäeval, 24.augustil toimus Pärnus Koidula staadionil Laste kergejõustikupäev, mille viis Pärnus läbi Eesti Kergejõustikuliit. Kui hommikul toimus õpetajatele ja treeneritele staadionil koolitus, siis alates kella 15.00st kuulus staadion lastele. Toimus meeskondlik võistlus erinevatel kergejõustiku aladel. Võistkonnad olid kuueliikmelised. Spordiklubi Altiuse võistkonda kuulusid poistest Andry H. ja Rannar ning tüdrukutest Elisa, Vanessa, Andra ja Anett Maria. Kokku osales 7 võistkonda ning meie võistkond saavutas väga kindla esikoha. Kavas oli redelijooks, topispalli vise, oda "vortexi" vise, vormel 1 (takistusjooks, kus tuli teha kukerpalli, joosta üle tõkete ja postide vahelt), ristkeks, paigalt kaugushüpe ja kõige lõpus vastupidavusjooks. Võistlustel tehtud pildid on üleval meie fotoalbumis: http://public.fotki.com/skaltius/prnu-laste-kergejus/

Vahvamad pildid panen siia postituse lõppu üles ka. 

Eile ja täna toimus aga Jüri Jaansoni kahe silla jooks. Eile oli kavas lastejooksud, kus ka meile mitu auhinnalist kohta tuli. 10-11.aastaste tüdrukute jooksus tuli meile lausa kaksikvõit, kui esikoha sai Vanessa ning teisena lõpetas Ann Marii. Sama vanade poiste jooksus tuli samuti esikoht meile, kui võidu napsas teiste eest Mikk. 

Täna toimus aga põhijooks ehk 8,9 kilomeetri jooks. Meie esinumbrina oli stardis muidugi ka Karl, kes tegi täna väga korraliku jooksu, kui lõpetas üldarvestuses 18.kohal isikliku rekordiga 31.08. Eelmise aasta aeg paranes ligemale 40 sekundiga ning sel aastal oli rada veel pisut pikem ka. Meesjuunioride arvestuses kuulus Karlile aga teist aastat järjest esikoht! Veel olid täna jooksmas Madis, Martin, eilse lastejooksu võitjad Mikk ja Vanessa, Hans, Herman, Georg ja Karin.

Nüüd aga Laste Kergejõustiku päeva pildid eelmisest laupäevast: