esmaspäev, 31. märts 2014

Informatsiooni nurk

NB! Alustan täna sellega, et käesoleva nädala jooksul kogume me kokku 2013.aasta spordiklubi Altiuse aastamaksu, mis on 5 eurot. Aastamaks on ühekordne ja seda peavad tasuma kõik spordiklubi Altiuse liikmed, kes on sündinud 2000.aastal ja varem (1999,1998,1997,1996 jne). Palun 5 eurot tuua selle nädala jooksul minu kätte, vastu tuleb anda allkiri. Palun tulla võimalikult täpse rahaga!

Tänases trennis näitasid aga paljud väga head sprindikiirust. Võtsin seda kui kingitust mulle laagrist tagasitulemise puhul. Väga hea meel oli seda täna pealt vaadata. Päeva kiireima aja jooksis välja III grupist Laura, kes kordas oma isiklikku rekordit 3,64.

II grupis püstitas isikliku rekordi Ramona (sündinud 2001), kes läbis 30 meetrit 3,88ga. Ramona on viimastel kuudel väga suurel kiirusel arenenud ja tema jooksu on juba väga nauditav vaadata. Rekordi püstitas ka Elisa (sündinud 2002), kes sai kirja 4,01! Rannar (sündinud 2001) jooksis välja 4,02 ja Brigitta (sündinud 2002) 4,03. Väga ilusa tõkkejooksuga paistis täna silma Vanessa, kes läbib juba soojendusel tõkkeid nagu tõeline professionaal. Anett Maria edasiminek tänase trenni jooksul tõkkejooksus oli samuti märkimisväärne, kindlasti soovin tedagi esile tõsta. Elisa, Brigitta, Ann Marii ja Pirgid tegid samuti täna väga tublit jooksu. Seega oli esimene päev pärast enam kui 2 nädalast pausi taas oma õpilaste juures olla mulle igati meeldiv.

Portugali laagrist

13-28.märtsini viibisime me kolmandat aastat järjest lõunalaagris. Kui kahel eelmisel aastal olime me laagris Hispaanias - esimene kord Lloret De Mar'is ja teine kord Benidormi külje all - siis sel korral vahetasime riiki ja laagerdasime Portugalis. Laagris oli meid 12. Lisaks minule veel Rait, Ranno, Jarmo, Karl, Jaagup, Jan, Inger, Kerstin, Hanna, Minni ja Henry. Jani, Hanna ja Karli jaoks oli tegemist esimese välislaagriga. Teised on kaasas olnud varemgi.

Meie teekond algas 13.märtsil Riiast, kui kell 22.05 õhtul väljus lend Londonisse. Öö tuli veeta sealses Stanstedi lennujaamas, kuna lend Portugali Farosse väljus hommikul pärast kümmet. See oli meile uus kogemus - öö veetmine lennujaamas. Tegu oli kahtlemata ka reisi kõige väsitavama ja vaevalisema katsumusega. Aga ootus päikeselise Portugali ees oli suur, seega sai see takistus sinnajõudmiseks üsna kenasti siiski ületatud.

Portugalis maandusime reedel kell pool 2 päeval. Faro lennujaam oli üsna pisike võrreldes Hispaania omadega, kus varem olnud oleme. Rentisime seejärel autod - 2 Opel Corsat ning ühe Fiat Punto ning asusime teele Monte Gordo poole, kus oli meie majutus. 

Üks meie käsutuses olnud Opel Corsa

Enne kui jutuga edasi lähen, olgu vahemärkuseks öeldud, et kui te soovite lõunamaal mägistel teedel ja kiirteedel autoga maad avastada, siis palun ÄRGE VÕTKE seda autot! Linnas oli tegu väga säästliku autoga, aga maanteele minnes ootas meid ees korralik ehmatus. Mäest üles sõites kukub kiirus kolinal, kuigi gaasipedaal on põhjas. Kiirteedel, kus lubatud sõidukiirus 120km/h imetakse bensiin justkui imeväel paagist minema :)

Farost Monte Gordosse oli 55 kilomeetrit. Mööda kiirteed läks see sõit kiiresti. Kohale jõudes leidsime ka maja üles üsna kiiresti. Maja oli super. Kolmekordne villa, kus alumisel korrusel asus 2 magamistuba, teisel korrusel oli köök avatud elutoaga ja üks magamistuba. Kolmandal korrusel oli kolm magamistuba. Kõik toad olid kahekohalised. Maja taga oli bassein, kuhu igal hommikul pärast hommikujooksu sisse hüppasime. Bassein ei olnud soojendusega, seega oli seal vee temperatuur 16 kraadi kandis. 

Me elasime ühel väga vaiksel tänaval, ca 2 kilomeetri kaugusel Monte Gordo linnast ja ca 4 kilomeetri kaugusel Vila Real de Santo Antonio linnast. Viimases linnas voolas ka Guadiana jõgi, mille teisel kaldal asus juba Hispaania. Seega olime täitsa piiri lähedal. Tegu oli väikelinnadega, Monte Gordos elas ligi 6000 inimest ja Santo Antonios ligi 20 000 elanikku. 

Meie majast ligi 400 meetri kaugusel asus väga korralik liivarand. Seal tegime väga palju trenne. Majast 300 meetri kaugusel asus park, kus sai väga edukalt läbi viia jooksutrenne. Väikeste tõusunukkidega ning kruusa kattega park oli meile treeningpaigaks mitmel päeval. Väga populaarne treeningkeskus asus kahe linnakese vahel, meie elamisest ca 8-10 minuti sõidu kaugusel. Treeningkeskus oli vägev, kordades parem kui see, millega kahel eelneval aastal Hispaanias olime kokku puutunud. Kompleksi kuulus väga korralik staadion tribüünidega, suur jõusaal kõige vajalikuga, sisehall, kus sai edukalt kõrgust, kaugust ja teivast hüpata, tõkkeid joosta. Eraldi oli suur murustaadion, kus viidi läbi odaviske ja kettaheite treeninguid, sai mängida jalgpalli. Eraldi oli veel kuulitõuke paik ja kunstmuru staadion jalgpalli mängimiseks. Kogu kompleksi hind oli 5.17 eurot päeva eest. Päevas võisid seega käia trenni tegemas selle raha eest niipalju kui vähegi soovi oli. Treeningtingimustega jäin seega väga rahule. Soovitan soojalt!



Tavaline laagripäev nägi meil välja selline: esimene nädal oli äratus kell 8.30 ja 8.45 pidid kõik olema väljas, et minna hommikujooksule. Teine nädal oli äratus kell 8.00 ja jooksma mindi 8.15. Jooksime hommikul tavaliselt ligi 10 minutit. Rannaliival tegime peaaegu igal hommikul paljajalu erinevaid pöiaharjutusi, et hüppeliigesed ja tallaalused lihased tugevamaks saaksid. Seejärel jooksime uuesti majja ning kõik käisid ära karastavas basseinivees. Peale hommikusööki said kõik rahulikult puhata ja päikest võtta. Esimene nädal oli ilm Porugalis suurepärane, päikese käes igapäev 24-25 kraadi, teine nädal oli pisut jahedam ja tuulisem, päeval kuni 20 kraadi sooja. Kui meil oli päevas kaks trenni, siis esimene trenn algas reeglina 11.30-12.00. Peale lõunasööki saime taas puhata ja valmistuda teiseks trenniks, kui see kavas oli. Teine trenn algas reeglina 17.30-17.45 ajal. Õhtud läksid kiiresti järjest valgemaks. Alguses oli kell 19 õhtul juba kottpime, laagri lõpuks oli poole kaheksani õhtul veel täitsa valge.

Laagri jooksul oli ka üks puhkepäev. Siis tegime väljasõidu Lagose linna, mis on üheks turistide lemmikpaigaks Portugalis. Lagoses on elanikke üle 30 000. Oli väga ilus linn, kus oli palju poode, tänavatel kauplejaid. Veel käisime ära Sagresis, kõige edelapoolsemas Portugali punktis, täpsemalt São Vicente neemel (loe lähemalt siit http://et.wikipedia.org/wiki/S%C3%A3o_Vicente_neem )
Lagos asus meie majast 130km kaugusel, Sagres veel 30 kilomeetrit Lagosest eemal. Külastasime ka Lagose loomaaeda, kus oli väga palju erinevaid linnuliike ja ahve. Lisaks vabalt liikuvad kängurud, kellele oli võimalik väga lähedale hiilida enne kui nad eemale hüppasid.






Nagu eelnevalt juba mainisin, siis ilmaga vedas meil kõvasti. Samamoodi on ka eelnevatel aastatel läinud. Vihma saime sel korral laagris kahel korral. Esimene kord laagri keskel, kui kohe pärast hommikujooksu sadas ligi 10 minutit vihma, kogu ülejäänud päeva säras taas päike. Teine kord oli laagri viimane õhtu, kui pärast meie teist trenni 20-21 ajal õhtul hakkas tugevalt vihma sadama. Vihma sadas ka kogu öö. Me lahkusime tagasisõiduks lennujaama poole reede hommikul kell 5. Ka siis sadas veel tugevalt vihma.

Üldjoontes võib laagri kordaläinuks pidada. Mõningaid mitte kõige meeldivamaid olukordi tuli ka ette, aga nendest teen ma ise järeldused. Sain palju selgema pildi aga sellest, kuidas on lood kellegi motivatsiooniga ja sooviga trenni teha. Oli ka positiivselt üllatajaid, kes end laagris väga heast küljest näitasid. Oli näha, kellel särasid silmad trenni tehes ja kellel mitte. Eks aeg annab aru, kes kui palju kasu laagrist lõigata suutis. 

Peamiselt oli siiski tegu laagriga, kus kõik said keskenduda trenni tegemisele, kõik mured ja takistused jäid Eestisse maha. Sai vaimu välja puhata ja päikesest energiat ammutada. Ise tunnen ma küll, et sellest oli palju kasu. Pikk talvine võistlushooaeg ja mõningad ebameeldivad situatsioonid vahetult enne laagrisse sõitu oli vaja rahulikult läbi analüüsida. Nüüd tuleb aga rutiinne ja paraku ka palju stressi pakkuv argipäev taas vastu võtta. Jõudu ja jaksu kõigile!

Kohtume juba uuel nädalal trennides!

PS! Laagris sai ka palju pilte teha. Hakkan homme neid üles laadima ja annan siis märku, kui kõik pildid on nähtaval.







teisipäev, 25. märts 2014

Sünnipäevalaps laagris

Täna tähistab oma juubelit (20!) meie esisprinter Rait, kellele on see teine järjestikkune sünnipäeva tähistamine laagris. Ka eelmisel aastal olime me samal ajal Hispaanias. Raidi puhul tegu on minu kõige edukama õpilasega tänase päevani. Seega on tal väga suur roll minu kui treeneri väljakujunemisel. Ma soovin kogu spordiklubi Altiuse nimel juubilarile palju palju õnne ja kiireid jalgu sprindiradadel! 

Raidust on põhjust aga veelgi rääkida. Nimelt sai Rait alles mõned päevad tagasi pakkumise Euroopa meistrilt kümnevõistluses, sakslaselt Pascal Behrenbruchilt. Nimelt kutsus Eestis harjutav Saksamaa kümnevõistleja Raiti kuuks ajaks Ameerika Ühendriikidesse, Floridasse laagrisse. Rait võttis mõistagi pakkumise vastu ja nii tuleb tal juba 30.märtsil uus lend ookeani taha ette võtta. Portugalist jõuame me tagasi ööl vastu 29.ndat märtsi. Seega saab Rait 2 ööd Eestis veeta. Tegu on aga suurepärse võimalusega harjutada ja valmistuda suviseks võistlushooajaks soojas kliimas. Kogemus, mille ta sealt saab, on hindamatu väärtusega. Nii et jõudu ja jaksu Raidile ka kogu aprilli kuuks, mil tuleb suveks rajada hea põhi.

Lisan siia nüüd ka mõned täna hommikused pildid Raidist. Me äratasime ta kenasti sünnipäevalaulu saatel tordiga üles!




kolmapäev, 19. märts 2014

Pärnu linna ja maakonna koolinoorte meistrivõistlused

11-12.märtsil toimusid meie hallis koolinoorte meistrivõistlused.

Esimesel päeval olid võistlustules C ja D vanuseklassi võistlejad. Kõige märkimisväärsema tulemusega sai hakkama C vanuseklassis Vanessa, kes püstitas kaugushüppes võimsa isikliku rekordi 4.84! Teine oli Andra 4.53ga, kolmas Elisa 4.47ga. Teised tulemused ei ole veel kõik minuni jõudnud, aga tublisid tulemusi tehti veel, seega tulen C ja D tulemuste juurde veel millalgi tagasi.

Küll aga võtan kokku J,A,B võistlustulemused. Olen pannud kohad üldarvestuses (linna+maakonna koolid), kuigi võistlust peeti ka eraldi arvestuses.

Juuniori vanuseklassi tüdrukute kõrgushüppe võitis Inger 1.40ga. Teine oli Kerstin 1.35ga. 
Sama vanuseklassi poiste 60 meetri jooksus tuli kolmandaks Jaagup 7,1ga. Väga tuline oli jooks 1000 meetri distantsil, kus kaasa tegi ka väljaspool arvestust jooksnud Karl. Karl lõpetas ajaga 2.37,8, mis tähendas isiklikku rekordit ja siiani püsinud halli rekordi ületamist. Paraku lasi Karl konkurendi viimasel meetril endast mööda ning nii tuli vastu võtta 0,1 sekundiline kaotus.

Kaugushüppes tegi väljaspool arvestus kaasa Jarmo, kes sooritas päeva pikima õhulennu - 6.48. Karl Rene oli kuues 5.58ga. Juunioride kõrgushüppes tuli teiseks Karl Rene 1.75ga.

Tüdrukute A vanuseklassi 60 meetri jooksus tuli neljandaks Karin ajaga 8,7. 600 meetri jooksus oli Karin 2.03ga viies ning kaugushüppes 4.57ga kolmas.

Tüdrukute B vanuseklassis tegi kõik võistluskavas olnud alad kaasa Liisbet! 60 meetri jooksus oli Liisbet teiseks 7,7ga, 600 meetri jooksus võitis ta esikoha 1.52,8ga, kaugushüppes oli kolmas 4.54ga (kaugust hüppas ta kohe pärast 600 meetri jooksu!). kõrgushüppes võitis ta esikoha 1.45ga ning kuulitõukes tuli isikliku rekordiga 9.16 kuuendaks.
60 meetri jooksus tuli kolmandaks Laura ajaga 7,7. Kuulitõukes püstitas ta aga tubli isikliku rekordi 9.69, mis andis teise koha. 
600 meetri jooksus tegi tubli etteaste Gizi, kes ajaga 2.04,8 tuli kuuendaks. 
Kaugushüppes tuli Hanna 4.78ga teiseks, kõrgushüppes 1.40ga kolmandaks, kuulitõukes oli Hanna 9.30ga viies. 

Poiste B vanuseklassis tegi suurepärase etteaste Jakob, kes võidutses koguni kolmel alal - esikoht tuli 60 meetri jooksus 7,5ga, kaugushüppes 5.52ga ja kõrgushüppes püstitas ta mitmel korral isikliku rekordi ning lõpuks oli võidutulemus 1.71!
1000 meetri jooksus tuli kolmandaks Hans ajaga 3.20,7.

esmaspäev, 17. märts 2014

17-23märts trennid vanemale grupile

Koolivaheaja nädalal ei ole ühelgi grupil trenne hallis. Nooremad puhkavad kõik. Vanemad, kelle trennid algavad kell 17.00 alati, peavad ise valima välja 3 päeva, millal nad jooksevad rahulikus tempos krossi väljas! Jooksma peab 35-40 minutit ja rahuliku tempoga. Soojalt riidesse, sest talv on kuuldavasti tagasi.

Vanemad tulevad taas halli esmaspäeval, 24.märtsil kell 17.00. Siis saavad nad juhised Kristjanilt, kuidas trennid edasi lähevad. Jookse seega oma krossijooksid ära tuleval nädalal!

Homme aga toimuvad meie hallis TV10 olümpiastardi võistlused, algusega kell 15.00. Info selle kohta on pisut allpool vanemas postituses.

neljapäev, 13. märts 2014

Informatsiooni

Teisipäeval ja kolmapäeval tehti võistlustel mitmeid väga häid tulemusi, seega teen võistlustest pikema ülevaate pisut hiljem, kuna on tulemusi, mis väärivad ära märkimist!

Kõik B,A,J vanuseklassi sportlased puhkavad täna ja homme ning esmaspäevaks saavad nad juba juhised, kuidas trenni koolivaheajal teha.

Esmaspäeval on TV10 olümpiastardi etapp, mis algab kell 15.00 meie hallis! Kohal olla hiljemalt 14.20!

Vanemad tüdrukud (2000-2001 sünniaastaga) võistlevad kõrgushüppes ja kuulitõukes.
Vanemad poisid (2000-2001) võistlevad samuti kõrgushüppes ja kuulitõukes.
Nooremad poisid (2002 ja nooremad) võistlevad kaugushüppes ja teivashüppes.

Kõik kes soovivad võistlema minna, kindlasti mingu! Registreerimine on kohapeal! Lapsi aitavad Kristjan ja Karl Rene.

pühapäev, 9. märts 2014

Oluline informatsioon järgmiste nädalate kohta

Järgnevalt jagan väga tähtsat informatsiooni, mis puudutab järgmisi nädalaid.

Esmalt siis järgmisest nädalast. 

ESMASPÄEV - kõik trennid toimuvad tavalistel aegadel ja mingeid muudatusi ei ole!
TEISIPÄEV - teisipäeval ja kolmapäeval toimuvad meie hallis võistlused, mistõttu ei toimu teisipäeval ühtegi trenni! Võistlevad C ja D vanuseklassi linnakoolide lapsed. Täpsemalt võistlusest teen juttu postituse lõpupoole.
KOLMAPÄEV - võistluste tõttu ei toimu ühtegi treeningut!
NELJAPÄEV - toimub treening II grupile, kelle trenn algab nagu ikka - 16.00! Vanemad kergejõustiklased puhkavad eelmise päeva võistlustest. Mina sõidan neljapäeval 11 sportlasega kaheks nädalaks lõunalaagrisse Portugali, seega alates neljapäevast annavad trennid minu tublid asendajad - Kristjan ja Karl Rene.
REEDE - kõik trennid toimuvad tavalistel aegadel ja mingeid muudatusi ei ole!

Siis algab koolivaheaeg! Koolivaheajal on ka üks võistlus, mis toimub esmaspäeval 17 märtsil algusega kell 15.00 meie hallis -. TV10 olümpiastarti III Pärnumaa etapp. Sellest võistlusest räägin samuti peagi lähemalt.

KOOLIVAHEAJAL 17-21.MÄRTSIL TREENINGUID NOORTELE EI TOIMU!!! TRENNID JÄTKUVAD TAAS 24.MÄRTSIST TAVALISTEL AEGADEL! 

KÕIGE VANEM TREENINGGRUPP, KELLE TRENNID TOIMUVAD ALATI KELL 17.00, SAAVAD MINULT HILJEMALT KOLMAPÄEVAL INDIVIDUAALSED TREENINGPLAANID, MIDA TULEB SEL AJAL TÄITA, KUI MIND EI OLE !



VÕISTLUSTEST:

Teisipäeval, 11.märtsil võistlevad meie hallis linnakoolide noored kergejõustiklased C ja D vanuseklassis. Kuigi lapsed võistlevad oma kooli eest, mitte spordiklubi eest, olen ma teinud ka ise korraldajale registreerimise, et kindel olla selles, et keegi ei jääks kooli poolt kirja panemata.
Mina olen kirja pannud järgmised lapsed:

Poiste C vanuseklass (2001-2002 sünniaastaga)
Bruno  60m ja kaugushüpe
Ramon 60m, kaugushüpe, 300m
Robin 60m, kaugushüpe, 300m
Rannar 60m, kaugushüpe, 300m
Mikk 60m, kaugushüpe, 300m
Sander 60m, kaugushüpe, 300m

Poistel algab võistlus 15.45! Hallis peab olema kell 15.00!

Tüdrukud C vanuseklass (2001-2002)
Elisa 60m, kaugushüpe, 300m
Andra 60m, kaugushüpe, 300m
Ramona 60m, kaugushüpe, 300m
Vanessa 60m, kaugushüpe, 300m
Brigitta 60m, kaugushüpe, 300m
Anett Maria 60m, kaugushüpe, 300m
Pirgid 60m, kaugushüpe, 300m
Ann Marii (väljaspool arvestust, kuna ei õpi linnakoolis) 60m, kaugushüpe, 300m

Tüdrukutel algab samuti võistlus kell 15.45! Hallis peab olema kell 15.00!

Poisid D vanuseklass (2003-2004 sünniaastad)
Andry 60m, kaugushüpe, 300m
Ken 60m, kaugushüpe, 300m
Laur (kuigi Laur on noorem, siis on tal õigus selles vanuseklassis kaasa teha ja lisaks on ta piisavalt võimekas, et seal ka edukalt hakkama saada) 60m, kaugushüpe, 300m

Poistel algab võistlus kell 14.00! Hallis tuleb olla 13.15!

Tüdrukud D vanuseklass (2003-2004)
Laura 60m, kaugushüpe, 300m
Merly 60m, kaugushüpe, 300m
Lisbeth 60m, kaugushüpe, 300m
Ann-Mari 60m, kaugushüpe, 300m
Martha-Liset 60m, kaugushüpe, 300m
Mia 60m, kaugushüpe, 300m

Tüdrukutel algab võistlus samuti kell 14.00! Hallis tuleb olla 13.15!

Kolmapäeval, 12.märtsil võistlevad nii maakoolide kui ka linnakoolide õpilased J,A ja B vanuseklassides.

Tüdrukud B vanuseklass (1999-2000)
Hanna kõrgushüpe, kaugushüpe, kuul
Kristi 60m, kaugushüpe, kuul
Carol 60m, kaugushüpe, kõrgushüpe
Gizi 600m
Merilin 60m, 600m, kaugushüpe
Laura 60m, kuul
Nele 60m, kaugushüpe, kuul
Liisbet 60m, 600m, kõrgushüpe, kaugushüpe, kuul
Anneliis 60m, kaugushüpe

Poisid B vanuseklass (1999-2000)
Hans 60m, 1000m, kaugushüpe
Renet 60m
Jakob 60m, kaugushüpe, kõrgushüpe

Tüdrukud A vanuseklass (1997-1998)
Karin 60m, 600m, kaugushüpe

Poisid A vanuseklass (1997-1998)
Jan 60m, 1000m, kõrgushüpe, kuul
Lucas kuul
Artur 60m, kaugushüpe
August 60m, kaugushüpe, kõrgushüpe, kuul
Martin P. kuul
Martin K. 60m, kaugushüpe, kõrgushüpe

Naisjuuniorid (1995-1996)
Inger kõrgushüpe, kuul, 600m
Kerstin kõrgushüpe

Meesjuuniorid (1995-1996)
Karl Rene 60m, kaugushüpe, kõrgushüpe
Madis 60m, kaugushüpe, kõrgushüpe
Kristjan 60m, 1000m, kaugushüpe
Jaagup 60m, kaugushüpe

Võistlused algavad kolmapäeval kell 14.00! Väljaspool arvestust teeb kaasa Karl, kes jookseb koos juunioride vanuseklassiga 1000 meetri jooksu. Eesmärgiks halli rekordi ründamine. Halli rekord on 2.40,2. Karlile kuuluv halli juunioride rekord on 2.41,0. Lisaks teen nii mina kui ka mu treeningkaaslane Andre kaasa kõrgushüppes väljaspool arvestust. Meie mõlema eesmärk on hüpata hooaja tippmark (minul praegu 2.03 ja Andrel 1.95).

esmaspäev, 3. märts 2014

Mitmevõistlusest

Laupäeval Tallinnas Lasnamäe kergejõustikuhallis toimunud Eesti noorte mitmevõistluse meistrivõistlustel olid tüdrukute B vanuseklassis stardis Liisbet ja Hanna. Võistlus kulges tüdrukutele tõusude ja mõõnadega. 21 tüdruku osavõtul toimunud viievõistluse lõpetas Liisbet kuuenda kohaga, kogudes 2915 punkti. Hanna kogus 2607 punkti, mis andis 11.koha.

Liisbeti 2915 punkti:

60 meetri tõkkejooks: alles kolmapäeval Rakveres isikliku rekordi 9,87ni viinud Liisbet näitas oma potensiaali taaskord tõkkeid väga edukalt joosta. Ta võitis oma jooksu väga tubli isikliku rekordi parandusega, joostes välja aja 9,73, mis andis nelja jooksu peale koguni 5.koha. Tõkkejooks õnnestus seega suurepäraselt ja väga edukas algus mitmevõistlusele oli tehtud.

kõrgushüpe: Poolteist kuud tagasi tundsin ma kõige vähem muret Liisbeti kõrgushüppe pärast. Ta viis oma isikliku rekordi Karel Leetsari mälestusvõistlusel 1.58ni, jaanuaris hüppas ta veel kahel võistlusel Tallinnas 1.55 ja 1.53. Viimased nädalad on aga näidanud, et kõrgushüpe praegu enam ei klapi ja hüppetunnetus on täielikult kadunud. Seega ei oodanud ma sellelt alalt mitmevõistluse sees enam hüppeid kõrgemale 1.50st. Paraku tuli vastu võtta tõsine pettumus, sest kirja jäi vaid tulemus 1.43. Isikliku rekordiga võrreldes andis Liisbet ära ligi 170 punkti. 

kuulitõuge: Kui väga korraliku tõkkejooksu järel oleks eeldanud, et järgmisteks aladeks edukas häälestumine on asjade loomulik käik ja kõrgushüppes ning kuulitõukes minnakse välja suure motivatsiooniga, siis siin pettusin ma tõsiselt. Kuulitõuget sooritati väga tuimalt ja rahulikult. Kolmandal katsel sai Liisbet kirja oma parima tulemuse 8.50, aga seegi tulemus ei vastanud ootustele. Võrreldes treeningul tõugatud tulemustega tuli siit ligi 35 punkti kaotust. Aga kuulitõukes sündis siiski isiklik rekord.

kaugushüpe: Kui eelmise kahe alaga andis Liisbet palju punkte ära ja ka emotsioon oli täiesti maas, siis kaugushüpe andis uue positiivse emotsiooni ja tahte edukalt võistlus lõpetada. Enne seda võistlust oli Liisbeti rekord 4.68. Võistluse avakatsel sai ta kirja paku tagant tõugatud 4.40, teise katse astus aga üle ja nii oli enne viimast vooru üsna keerulises seisus. Viimasel katsel tabas ta aga ideaalselt hüppepakku (Kohtunik uuris mitu sekundit pakku, et veenduda, kas katse oli määrustepärane). Tulemuseks mõõdeti suurepärane isiklik rekord 4.95! Tegu oli päeva paremuselt viienda tulemusega. Enne 800 meetri jooksu tõusis Liisbet sellega 8.kohale ja tagas õiguse joosta viimane distants teises jooksus. 

800 meetri jooks: Liisbet jooksis kogu jooksu väga julgelt ja enesekindlalt, püsides kindlalt liidrite järel. Veel viimasel ringil suutis ta tempot isegi tõsta ja lõpetas jooksu kolmandana ajaga 2.35,12. Kahe jooksu peale oligi tegu paremuselt kolmanda ajaga ning kokkuvõttes tõusis Liisbet kuuendaks, kaotades viiendale kohale ainult 5 punktiga! 800 meetri tulemust hindan ma selle viievõistluse juures kõige kõrgemalt. Tegu oli selle võistluse paremuselt kolmanda ajaga, aga ka kogu talvise võistlushooaja paremuselt kolmanda tulemusega, mis siiani on välja joostud!

Kokkuvõte: Väga korralikud tulemused sündisid 60 meetri tõkkejooksus, kaugushüppes ja 800 meetri jooksus. Keskpärane oli tulemus kuulitõukes ja suur altminek kõrgushüppes. Kokkuvõttes võib aga Liisbeti võistlusega rahule jääda, sest mitu püstitatud isiklikku rekordit on väga kõrgest klassist! Ka tulemus 2915 punkti ja kuues koht on igati korralik mitmevõistluse debüüt Eesti meistrivõistlustel.



Hanna 2607 punkti:

60 meetri tõkkejooks: Hanna on tõkkeid väga stabiilselt jooksnud selle talve jooksul. Sähvatust ei ole tulnud, aga suurt altminekut samuti mitte. Ka sel korral tegi Hanna oma tulemuse enam-vähem ära - 9,76 oli päeva kuues tulemus.

Kõrgushüpe: Paar nädalat tagasi hüppas Hanna Pärnus võistlustel 1.40 ja just seda tulemust ootasin ka sel korral. Kuni kõrguseni 1.34 olid hüpped täitsa korralikud ja miski ei andnud märku, et täna ei võiks veel paar kõrgust ületada. 1.37 peal aga hüpped enam tehniliselt ei klappinud ja nii tuli leppida tulemusega 1.34, mis oli mõistagi altminek. Kaduma läks ligi 60 punkti. Kahjuks oli Hanna tulemuses niivõrd pettunud, et see kandus üle ka kuulitõukesse.

Kuulitõuge: Nagu Liisbet, nii esines ka Hanna kuulitõukes emotsioonitult ja ilma särata. See sai saatuslikuks ka temale, sest parimaks jäi 8.72. Arvestades, et treeningutel tõukas Hanna peaaegu igal katsel üle 9 meetri ja parimatel katsetel ka 9.80 peale, siis oli pettumus mõistagi suur. Kaduma läks ligi 80 punkti. 

Kaugushüpe: Sarnaselt Liisbetile suutis ka Hanna end kaugushüppes siiski kokku võtta, et võistlus edukalt lõpuni viia. Avakatsel sai ta kirja korraliku 4.71 ja teises voorus juba 4.89. Sel talvel 5.05 hüpanud Hanna tegi väga korraliku kolmandagi katse, paraku astus selle napilt üle. Võimalik, et hüpe olnuks taaskord üle 5 meetri. Siiski oli tegu paremuselt päeva 8.tulemusega ja tema paremuselt teise kaugushüppe võistlusega.

800 meetri jooks: Esimeses jooksus startinud Hanna hoidis enne jooksu kokkuvõttes 13.kohta. Kuigi kohe distantsi alguses toimunud komistamise tõttu oleks ka Hanna peaaegu kukkunud, suutis ta end jooksu ajal siiski kiiresti kosuda ja korraliku jooksu teha. Ta lõpetas oma jooksu kolmandana ajaga 2.53,90, mis kahe jooksu peale oli paremuselt 9.tulemus. Distantsi keskel oli Hanna liiga passiivne, seal oleks võinud teise käigu sisse lülitada ja julgemalt üritama minna. 7-8 sekundit kiiremini oleks kindlasti joosta saanud, aga 800 meetri tulemusega võib sellegipoolest rahule jääda. Kokkuvõttes tõusis ta selle ajaga viievõistluse punktireas 11ks.

Kokkuvõte: Rahule võib jääda 60 meetri tõkkejooku ja kaugushüppega. 800 meetri jooks oli korralik, aga sinna jäi varu sisse. Ebaõnnestusid kõrgushüpe ja kuulitõuge. Kõige positiivsem võistluse juures oli see, et kahe viimase alaga suutis Hanna end piisavalt kosuda, et võistlus korralikult lõpetada. Kõige negatiivsem oli see, et kõrgushüppe ebaõnnestumise järel ei suutnud ta end kuulitõukeks kuidagi kokku võtta. Korralik mitmevõistluse lõpp õnneks tõi hingerahu!


Nii on selleks talveks kõik meistrivõistlused peetud! Ees on ootamas veel mõned väiksemad võistlused, millest esimene toimub 11-12.märtsil meie kergejõustikuhallis, kui toimuvad üheaegselt Pärnumaa noorte meistrivõistlused ja Pärnu linna koolinoorte meistrivõistlused.