teisipäev, 28. aprill 2015

Järgmised trennid

Kolmapäeval toimub III grupi treening endiselt hallis kell 15.30. I grupi treening toimub Raekülas, kogunemine parklas 16.50!

Neljapäeval toimuvad nii I kui ka II grupi treeningud Koidula staadionil! Toimuvad teatevahetuse treeningud! Kõik B klassi sportlased on oodatud trenni 16.00, A ja juuniori klass 17.00!!!

Reedel III grupil treeningut ei toimu, kuna hall on pühade tõttu suletud. Ka I grupp saab puhkepäeva!

esmaspäev, 27. aprill 2015

Teisipäevased trennid ja jooksuvõistlused Niidupargis

Homme kehtib lihtne reegel - kui kell 15.00 sajab Pärnus vihma, siis toimub 16.00 trenn hallis. Kui on kuiv, siis toimub trenn Koidula staadionil. Kuna lubab hoovihmasid, siis peab seljas olema õige riietus!

Kui kell 16.00 sajab vihma, siis toimub 17.00 trenn hallis. Ning kui ei saja, siis samuti staadionil!

Lisaks annan teada, et alates homsest algavad taas aastajooksu etapid! Jooksud toimuvad igal teisipäeval kuni septembrini välja. Esimesed 6 etappi toimuvad Niidupargis, kus põhijooksu distants on 1500 meetrit ja lastejooks 500 meetrit. Lastejooksule saavad kõik, kel vanust 5-10! Lastejooksu start antakse 18.30 ja põhijooksu start 18.45.Osavõtumaks - täiskasvanule 2 eurot, õpilasele 50 senti. Registreerimine kohapeal. Kõik on oodatud jooksma!

pühapäev, 26. aprill 2015

murdmaajooksul käidud

Eilne jooksuilm Elvas oli suurepärane. Oli soe ning päikesepaisteline. 

Esimesena asus meil starti Hanna, kes jooksis neidude A vanuseklassi 2 kilomeetri jooksu. See oli Hannale esimene kord olla stardis nii pikal distantsil, seega võtsime jooksu rohkem õppetunnina. Välja tuli igati korralik jooks ajaga 8.23, mis andis 7.koha. 

Järgmisena asusid jooksma B klassi tüdrukud, kes olid paigutatud kahte jooksu. Esimeses jooksus startisid Ramona ja Anett Maria. Võimsa lõpuspurdiga lõpetas jooksu teisena Ramona, kes sai ajaks 3.55. Anett Maria oli oma jooksu kuues ajaga 4.11. Teises jooksus tegi kaasa Ann Marii, kes osales nendel võistlustel eriloa alusel, kuna ta on alles C vanuseklassi esindaja. Jooksu lõpetas ta kümnendana ajaga 3.49. Kokkuvõttes tähendas see, et Ann Marii sai kahe jooksu peale 11.koha, Ramona oli 13 ja Anett Maria 21. 

Viimasena asus jooksma Karl, seda noorsoo klassi 4 kilomeetri jooksus, mille ta lõpetas ajaga 12.50, mis andis neljanda koha.

Järgmise võistlusstardi teeb meil Karl, kes osaleb 1.mail Viljandi järve jooksul, mis on ühtlasi ka Eesti meistrivõistlused murdmaajooksus pikal distantsil.

reede, 24. aprill 2015

Eesti murdmaajooksu meistrivõistlused

Laupäeval, 25.aprillil saab alguse meie väline võistlushooaeg, kui Elvas toimuvad Eesti murdmaajooksu meistrivõistlused lühikestel distantsidel.

Meie ridades asuvad võistlustulle Ramona, Anett Maria ja Ann Marii, kes kõik stardivad tüdrukute B vanuseklassi 1 kilomeetri jooksus. Hanna teeb kaasa neidude A vanuseklassi 2 kilomeetri jooksus ja Karl meeste noorsoo vanuseklassi 4 kilomeetri jooksus.

Eelregistreerimise põhjal asub tüdrukute B 1 kilomeetri jooksu starti 34 tüdrukut, A vanuseklassi 2 kilomeetri jooksule on end kirja pannud 17 võistlejat. Karlil on 4 kilomeetri jooksus 11 konkurenti.

Väljasõit toimub homme, laupäeval kell 9.45 Spordihalli eest Riia maantee ääres. Kaasa naelikud, jooksutossud ja vahetusriided !!!

neljapäev, 23. aprill 2015

Reedene treening

Reedel toimub I grupi treening hallis (soojendusjooksuga väljas!!!). Jooksma minnakse 16.45!

Kõige noorem ehk III grupp teeb endiselt oma trenne hallis.

teisipäev, 21. aprill 2015

Kolmapäevased ja neljapäevased trennid

Kolmapäeval toimub I grupi treening Koidula staadionil kell 16.45. Lisaks kogunevad B klassi teatevõistkondade kandidaadid.

Neljapäeval toimub II grupi treening samuti Koidula staadionil kell 16.00. I grupi treeningu asukoht on veel täpsustamisel.

Kõige nooremad teevad trenni veel hallis.

reede, 17. aprill 2015

Homsest koolituspäevast

Nonii, homme on see päev siis käes ning Sütevaka aula on valmis teid kõiki vastu võtma. Hetkeseisuga on tulemas 30 minu treeninggruppide sportlast, lisaks osa lapsevanemaid ning külalisi mujalt. Kokku on registreerinud pisut üle 50 inimese. 

Homme algab esimene loeng kell 12.30. Palun kõigil pisut varem kohal olla. Kuna rahvast on omajagu, saavad paremad istekohad ju need, kes varem kohal. Lisaks ei oota me kellegi saabumist ja alustame täpselt 12.30. Võta kaasa pudel juua ja vajadusel mingit näksi. Päeva jooksul on mitmeid 5-10 minutilisi pause, lisaks üks 25 minutiline puhkepaus (15.40-16.05). Kohapeal saab hommikul juua kohvi ja süüa saiakest. 

Palun kõigil algusest lõpuni kohal olla. Siis saate ka Eesti Kergejõustikuliidu tunnistuse. Lisaks oleks tore, kui loengute käigus tekiks teil palju küsimusi. Mida rohkem te küsite, seda parem. Näidake üles huvi ja aktiivsust, sest lõppkokkuvõttes on kogu homne päev mõeldud just teie jaoks! Kõige paremaid küsimuste esitajaid premeerin ühe Altiuse meenega. Kõigile on ette teada esinejad ning võimalik on huvitavaid küsimusi ka ette mõelda. Kel tekib aga ettekannete ajal küsimusi, saab neid samuti julgelt küsida. Ootan aktiivset osavõttu!!!

Kohtumiseni homme!

teisipäev, 14. aprill 2015

Treeni targalt!

Just sellise pealkirja võiks panna minu järgmisele loole - TREENI TARGALT!

Lugupeetud Spordiklubi Altiuse sportlased, sportlaste emad-isad, õed ja vennad,

Sel laupäeval, 18.aprillil toimub esmakordselt koolitus meie spordiklubi sportlastele, Pärnu linna ja maakonna treeneritele ja kehalise kasvatuse õpetajatele. Lisaks ka kõigile neile, kellele sport korda läheb ja kel huvi oma laste ja ka enda treeningute vastu!

Koolitus toimub 18.aprillil Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumis. 

PÄEVAKAVA:
12.30-13.20 Jorgen Matsi - Võistlusärevus
13.30-14.10 Jorgen Matsi Võistlussooritusele keskendumine
14.15 – 15.00 Jorgen Matsi  - Treeningu motivatsioon
15.10-15.40 Eleriin Haas – Olümpiamängude eel olümpiamängude poole
15.40-16.05 PAUS
16.05 – 17.05 Kristo Reinsalu ja Roman Fosti – jooksumeeste jutud
17.15-18.15 Ain Kimber – Sportlase toitumine
18.20-18.55 Kein Einaste – suusamehe olümpiakogemus

NB! Kellaaegades võib ette tulla nihkeid!

Koolitus on kõigile tasuta. Osalejad saavad koolitustunnistuse Eesti Kergejõustikuliidult. Koolitusel osalemiseks on kindlasti vajalik eelregistreerimine hiljemalt 16.aprilliks (romet.mihkels@mail.ee, 56625246).  Vaid eelregistreerimise teinud huvilistele saame garanteerida sissepääsu! Kuna koolituse kutse on saadetud laiali üle linna, siis oleme valmis ka suuremaks huviks. Sellisel juhul kehtib põhimõte - kes ees, see mees! Kõigi emad ja isad, kes tulevad loenguid kuulama - palun samuti teha õigeks ajaks eelregistreerimine.

Kes esinevad?

Jorgen Matsi - on lõpetanud Tartu Ülikooli magistriõppe psühholoogia erialal ning Eesti Kogntiiv- Käitumisteraapia Assotsiatsiooni keskastme teraapiakoolituse. Töötanud üle viie aasta ülikooli spordipsühholoogia õppetoolis. Psühholoogia kõrvalt meeldib talle kursis olla sporditeadustega ning sellele lisaks toitumisega. On viinud läbi hulgaliselt loenguid motivatsioonist, toitumisest. Eesti sportliku vabavõitluse (MMA) üks pioneeridest lõpetas oma sportlaskarjääri 2014.aastal. Matsi MMA profikontole jäi kuus võitu ja kaks kaotust.

Ain Kimber - on üks Eesti kulturismi treeneritest, spordiklubi eestvedajatest ja pikaaegsetest kulturismi praktikutest. Omab Kulturismi ja Fitnessi treeneri 6 taseme kutsetunnistust. Töötab treenerina Pärnu Spordihalli Kimberi Klubis. Jõusaalis alustas treeningutega 1988. Jõusaali treenerina töötab alates 1991. Õpilased on toonud medaleid nii Eesti meistri- ja karikavõistlustelt kui ka Euroopa ning maailmameistrivõistlustelt. 

Kein Einaste - on Eesti murdmaasuusataja, kes sõidab põhiliselt sprindidistantse. Ta on osalenud 46 MK-etapil ja jõudnud punktikohale ehk 30 parema hulka 11 korral. Esimene punktikoht tuli 2009. aasta MK-etapil novembris Kuusamos, kui ta sai 1,4 km sprindi klassikasõidus 13. koha. Parim koht MK-etapil on 17. jaanuaril 2010 Otepääl saadud 7. koht klassikasprindis. Kein Einaste esindas Eestit Vancouveri olümpiamängudel 2010. aastal, kus ta sai klassikasprindis 59. koha.

Eleriin Haas – Eesti kõrgushüppaja, kelle isiklik rekord 1.94 on hüpatud Zürichi Euroopa meistrivõistlustel 2014.aastal. Selline tulemus andis tiitlivõistlustelt seitsmenda koha.  Eleriin valiti 2014.aasta parimaks Eesti naiskergejõustiklaseks. Samal aastal tuli ta nii Soome kui ka Eesti meistriks. Eleriin elab ja treenib Soomes. Ta esindab Pärnu Spordiklubi Altiust.

Kristo Reinsalu – tema on üks kahest autorist äsja ilmunud raamatule „Eesti jooksjate lood“. Raamat kutsub avastama 33 parima Eesti jooksja vastupidavuse saladust ning pakkuma sütitavat inspiratsioonisädet jooksuga tegelemiseks.  „See on jooksuõpik Eesti jooksjate treening– ja võistlustegevusest, millel on suur väärtus meie jooksu edasisele arengule,“ ütleb raamatule saateks jooksutreener Harry Lemberg. Ta on ise läbinud maratoni distantsi 2.28ga, millega kuulub Eesti kõigi aegade edetabelis 50 parema hulka.

Roman Fosti – Eesti kõigi aegade viienda tulemuse maratonis 2014.aastal jooksnud Fosti kergejõustikutee algas Spordiklubis Altius, kus ta põhidistantsideks oli 800 ja 1500 meetri jooksud. Isikliku rekordi maratonis 2.17.54 jooksis ta Zürichi Euroopa meistrivõistlustel, kus saavutas 18.koha.


Palun kõigil spordiklubi Altiuse noortel koolitusest osa võtta, sest see päev on kokku pandud mõeldes just teile! Võtke ka oma vanemad kaasa! Usun, et igaüks leiab midagi huvitavat.

Siia panen kirja nimed, kes on enda osalemisest juba mulle teada andnud. Kes oma nime veel ei leia siit, sel palun teha registreerimine hiljemalt neljapäevaks! Nimekiri täieneb kuni neljapäeva õhtuni siin:

1.Anne-Mari
2.Janeli
3.Elisa +1
5.Ann Marii
6.Pirgid
7.Anett Maria
8.Anneliis
9.Hans
10.Kristjan
11.Karl
12.Lucas
13.Martin K.
14.Jakob
15.Jarmo
16.Kerstin
17.Artur
18.Hanna
19.Liisbet
20.Minni
21.Ramona
22.Jaagup 
23.Silver
24.Laur+1
26.August
27.Ranel
28.Madis
29.Mikk
30.Tormi
31.Henri +1
33.Vanessa
34.Robin

pühapäev, 12. aprill 2015

Väike eelvaade suvisele võistlushooajale

Kuigi sisehooaeg lõppes alles kahe nädala eest, on välishooaeg algamas omakorda juba vähem kui 2 nädala pärast. Elvas toimuvad Eesti murdmaajooksu meistrivõistlused. Esimene staadionivõistlus peaks toimuma maikuu keskpaigas. Et suvised suured ja olulisemad võistlused oleksid kõigile varakult teada, teen väikese ülevaate, kus ja millal mingi võistlus toimub.

Murdmaajooksu meistrivõistlused
Nagu ikka, toimuvad murdmaajooksu meistrivõistlused kahes vaatuses. 25.aprillil toimuvad meistrivõistlused lühikestel distantsidel Elvas ning 1.mail pikal distantsil Viljandis. Nendel võistlustel osaleme väheste sportlastega. Viljandis on tõenäoliselt stardis vaid Karl, Elvasse on mul plaan viia 4-6 sportlast.

TV10 olümpiastarti
Tv10 olümpiastardi hooaeg saab talviste etappide järel jätku kevadel staadionitel, kui toimumas on veel kaks etappi. 30.mail toimub neljas vabariiklik etapp Rakveres ning 10-12.juunini finaaletapp Kuressaares. 

Teatejooksude meistrivõistlused
Noorte teatejooksude meistrivõistused toimuvad vaid päev pärast TV10 olümpiastardi Rakvere etappi - 31.mail. See paneb pisut keerulisse olukorda C ja B klassi sportlased, kes peavad kahel järjestikkusel päeval oma parimas vormis olema. Uus on ka võistluspaik, esmakordselt toimuvad suured meistrivõistlused Paides. Kui noored end järgmise 7 nädala jooksul heast küljest tõestavad, siis on plaanis seal välja panna rekordarv võistkondi. Eesti täiskasvanute meistrivõistlused toimuvad 3.juunil Tallinnas ning seal esindab meie klubi suure tõenäosusega meeste 4x100 meetri teatevõistkond.

26.Rukkilillemängud
Meie jaoks alati olulisel kohal olnud võistlus, mis tavaliselt on toimunud augustikuu lõpus Tallinnas. Tänavu toimub see aga enne erinevate vanuseklasside Eesti meistrivõistlusi - täpsemalt siis 26-27.juunil Võrus. Võistlustel saavad endiselt osaleda C,B,A ja J klassi sportlased. Võistlused on kahepäevased ning kavas on järgmised alad: C klassil 100,200,800 meetri jooksud, kõrgus- ja kaugushüpe ning kuulitõuge ja kettaheide. B klassil on kavas: 100,400,1500 meetri jooksud ja 200 meetri tõkkejooks, teivas- ja kaugushüpe ning kuulitõuge ja odavise. A klassil on kavas: 200,800,3000 meetri jooksud ja 100/110 meetri tõkkejooksud, kõrgus- ja kolmikhüpe ning ketta- ja vasaraheide. Juuniorid saavad kaasa teha järgmistel aladel: 100,400,1500 meetri jooksud, 400 meetri tõkkejooks, teivas- ja kaugushüpe ning kuulitõuge ja odavise.  Plaan on Võrru võistlema viia palju noori sportlasi. 

Eesti B, A, J, N klassi meistrivõistlused
Kui siiani toimusid erinevate vanuseklasside meistrivõistlused kahes osas (korraga 2 vanuseklassi), siis sel aastal toimub kõigile võistlus Rakveres 2-4.juulini. Kõigile toimuvad alad kolmel päeval järjest! Näiteks toimub poiste B vanuseklassi 100 meetri jooks esimesel päeval, 200 meetri jooks teisel ning 110 meetri tõkkejooks kolmandal päeval. Nii on ka kõigil teistel vanuseklassidel. Tulevad päris pikad võistluspäevad. Nendel võistlustel osalevad need sportlased, kes on eelnevatel võistlusel (eelkõige Rukkilillemängudel) näidanud selleks vajalikku taset. Seega on rukkilillemängud sisuliselt katsevõistlused nendeks võistlusteks. Olen arvestanud kuni 20 sportlasega nendel võistlustel.

Eestimaa suvemängud
Iga nelja aasta tagant toimuvad Eestimaa suvemängud ning sel korral peetakse need ka suurepärases kohas - eelmisel suvel valminud Kuressaare staadionil 10-12.juulil. Kokku on suvemängudel kavas üle 20 spordiala ning tähtis koht nende hulgas on mõistagi ka kergejõustikul. Võistlused avatakse 10.juulil Kuressaare lossihoovis Trafficu kontserdiga. Võistlustel osaleb Pärnumaa võistkond, kuhu kuuluvad ka väga paljud meie sportlased.  Võistlevad 2 vanuseklassi: 1) 1998.aastal ja hiljem sündinud noored 2) 1997.aastal ja varem sündinud sportlased.


 Suvemängude medalid


Eesti meistrivõistlused
8-9.augustil Tallinnas toimuvad Eesti meistrivõistlused on suve viimane suurvõistlus. Sinna pääseb võistlema vaid iga ala Eesti paremik ning eks suvi näitab, kes meie hulgast sellele tasemele tõusevad.

Kohalikud võistlused
Pärnumaa kergejõustikukalender on iga aasta väga kõhnake ja erand ei ole ka tänavune aasta. 19-21.maini toimuvad Koidula staadionil Pärnu linnakoolide meistrivõistlused. 19.mail võistlevad 6-12.klasside õpilased ja kahel järgmisel päeval 3-5.klasside õpilased. Miks ei võiks nendel võistlustel pidada arvestust õigete vanuseklasside järgi, seda ma ei tea. Praegusel süsteemil ei näe ma ühtegi eelist. 22.mail toimuvad samasugused võistlused maakoolide õpilastele, aga Paikuse staadionil ja õigete vanuseklassidega - osalevad C, B, A ja J vanuseklasside sportlased. 
Kavas on kohalikud TV10 olümpiastardi etapid, mis toimuvad enne vabariiklikke etappe (kuupäevad ei ole selged veel). Lisaks peaksid toimuma Pärnumaa meistrivõistlused 6.juunil Paikuse või Kilingi-Nõmme staadionil. Mina andsin oma kindla poolthääle Kilingi-Nõmme variandile, ent täpsemat infot veel siiani tulnud nende võistluste kohta ei ole.

Väiksemad võistlused suve jooksul
Suurteks võistlusteks valmistumisel on oma oluline koht ka väiksematel, niiöelda ettevalmistavatel võistlustel. Need paneme paika jooksvalt ning vastavalt igaühe vajadusele ja hetkeseisule. 

Tiitlivõistlus ning Balti maavõistlused
Kes veel ei tea, siis tänavu suvel - 9-12.juulil - toimuvad Tallinnas U23 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlused. Võistlema oodatakse ligi 1000 sportlast kogu Euroopast. Meie spordiklubi sportlastest üritavad pääseda nendele võistlustele Rait ja Karl. 
A ja B vanuseklassile toimub Balti maavõistlus. A klassile toimub see 4-5.augustini Valgas ning B klassile 31.juulist 1.augustini Lätis Valmieras. Eesti koondis pannakse kokku Eesti meistrivõistluste tulemuste põhjal - iga ala 2 paremat on suure tõenäosusega omale kindlustanud koha koondises. Kas meie noortel on nendele võistlustele asja, näitab suvi.

Tuleb võistlustihe suvi! Usinat trennitegemist!


NB! I grupi sportlased - ootan endiselt treeningpäevikuid. 21.15 seisuga on 18st oodatud päevikust minuni jõudnud 10! Kes enne keskööd oma päevikut ei esita, võib homme puhkepäeva võtta! Lisaks ootan veel endiselt Spordiklubi aastamaksu 5 eurot kõigilt, kes on sündinud 2001.aastal ja varem. Aastamaksu saab maksta sularahas ja kuni teisipäevani!


neljapäev, 9. aprill 2015

Reedene trenn I grupil

Homme, reedel toimub I grupil treening Koidula staadionil kell 17.00! Riietu korralikult!

Teadaanne

18.aprillil, päev enne Luitejooksu korraldab Spordiklubi Altius kõikidele oma sportlastele väikese infopäeva, kus on võimalik saada uusi teadmisi spordist ja eelkõige kergejõustikust. Täpne päevakava koos ettekannete esitajatega ilmub siia esimesel võimalusel. Kõigil I ja II grupi sportlastel palun 18.aprillil olla saadaval. Kuulama võivad tulla ka ka kõik lapsevanemad, keda huvitab kergejõustik. Kuna programm on alles täpsustamisel, siis saan hetkel öelda vaid seda, et üritus toimub 18.aprillil Pärnus algusega kas 14.00 või 15.00.

teisipäev, 7. aprill 2015

I grupi treeningud kolivad osaliselt välja

Homme (kolmapäeval) toimub I grupil treening Raekülas. Kogunemine parklas 16.50.
Reedel toimub trenn tõenäoliselt Koidula staadioni kell 17.00. Kinnitan selle üle hiljemalt neljapäevaks.

Õnnesoovid

Spordiklubi Altius soovib palju palju õnne meie suurele tulevikulootusele Elisale, kellel on täna sünnipäev!



pühapäev, 5. aprill 2015

Informatsiooni nurk

NB! Alustan täna sellega, et järgmise nädala jooksul kogun ma kokku 2014.aasta spordiklubi Altiuse aastamaksu, mis on 5 eurot. Aastamaks on ühekordne ja seda peavad tasuma kõik spordiklubi Altiuse liikmed, kes on sündinud 2001.aastal ja varem (2000,1999,1998,1997,1996 jne). Palun 5 eurot tuua järgmise nädala jooksul minu kätte, vastu tuleb anda allkiri. Palun tulla võimalikult täpse rahaga! Aastamaksu maksmine toimub trenni lõpus treenerite ruumis!

Tuletan veel I grupile meelde, et tänaseks peavad minu postkasti (romet.mihkels@mail.ee) jõudma kõik treeningpäevikud. Osad on selle kenasti juba ära saatnud. Ning paar tähelepanekut nende osas ka. Hommikust pulssi tuleb mõõta enne voodist üles tõusmist. See lahter ei tohi tühi olla! Teiseks pane kirja täpselt milliseid hüppeid sa nädala jooksul tegid. Ära liida hüppenööriga tehtud hüppeid ja sammhüppeid, vaid kirjuta eraldi välja mõlema koguarv. Reedeses trennis jooksime alguses 3km ja lõpus 3km. Need kilomeetrid lähevad krossi alla! Kui tegeled nädala jooksul veel mingi kehalise tegevusega, tuleb see vastaval päeval treeningpäevikus ära märkida! (kooli kehalise kasvatuse tunnid mõistagi tabelisse ei lähe).

laupäev, 4. aprill 2015

Talvise võistlushooaja kokkuvõte

Võistlushooaeg on läbi saanud ning seetõttu on sobiv aeg üle vaadata meie esinemised ning kohad Eesti sisehooaja edetabelites.

Alustame hooaja edetabeli kohtadega juunioride vanuseklassis:

meesjuunioride 60 meetri jooks: 13.Jaagup 7,38; 35.Kristjan 7,56
meesjuunioride 200 meetri jooks: 9.Jaagup 24,31; 10.Kristjan 24,41; 25.Martin K. 25,22; 30.Ranel 25,46
meesjuunioride 300 meetri jooks: 22.Kristjan 39,35
meesjuunioride kaugushüpe: 31.Madis 6.05
meesjuunioride kolmikhüpe: 9.Madis 13.12

Kommentaar: Jaagupilt ja Kristjanilt eeldasin paremaid sprinditulemusi, kuigi täiesti ebaõnnestunuks 60 meetri tulemusi ma ei pea. 200 meetri jooksu aegades pettusin rohkem. Martin ja Ranel on hooaja edetabelis sees esmakordselt ja seda on tore näha. 200 meetri tulemused on esimese jooksu kohta igati korralikud. Madise kolmikhüppe tulemus on tagasihoidlik, õiget hüpperütmi ta talvel ei leidnudki.

 Jaagup jooksis end talvistel Eesti juunioride meistrivõistlustel 60 meetri finaali.


A vanuseklass:

noormehed A 200 meetri jooks: 31.Artur 25,32
noormehed A 60 meetri tõkkejooks: 3.Jakob 8,24

neiud A 60 meetri jooks: 39.Carol 8,53
neiud A 200 meetri jooks: 22.Carol 28,91
neiud A 300 meetri jooks: 11.Hanna 44,95
neiud A 600 meetri jooks: 2.Hanna 1.45,53; 7.Liisbet 1.49,5
neiud A 800 meetri jooks: 15.Hanna 2.37,68
neiud A 60 meetri tõkkejooks: 11.Liisbet 9,47; 17.Hanna 9,74
4x200 meetri teatejooks: 6.Altius (Anete, Carol, Ann Marii, Liisbet) 1.50,00
neiud A kõrgushüpe: 4.Liisbet 1.62
neiud A kaugushüpe: 13.Liisbet 5.15; 20.Hanna 5.05; 31.Carol 4.82
neiud A kolmikhüpe: 6.Liisbet 11.01
neiud A kuulitõuge: 25.Liisbet 10.52

Kommentaar: Artur pääses esmakordselt hooaja edetabelisse. 200 meetri tulemus on täitsa korralik. Jakob oli kogu talve hädas tervisega. Nii jäi tema võistluste arv väga tagasihoidlikuks. Tõkkejooksu 8,24 on aga väga heal tasemel tulemus. Selline aeg andis Eesti meistrivõistluste pronksmedali! Tüdrukute osas tegi edasimineku igal alal Liisbet, kelle talve kroonis ka Eesti meistrivõistluste hõbemedal kõrgushüppes. Tema ainus kolmikhüppe võistlus andis aga märku, et suvel tuleb kolmikule suuremat tähelepanu pöörata, tulemus oli niivõrd hea. Arengus liikus sammu edasi Carol, kelle 60 meetri aeg on 200 meetri omast veel paremal tasemel. Ka kaugushüppes sai ta kirja enda kohta väga korraliku tulemuse. Hannale oli tegu otsimise hooajaga, kus proovida sai mitmeid alasid. Väga hästi õnnestus 600 meetri jooks ning alates märtsist valmistubki Hanna suvehooajaks keskendudes pikematele jooksudele.


 Liisbeti esimene medal Eesti meistrivõistlustelt tuli kõrgushüppes, aga ka kolmikhüppes näitas ta väga head põrget!

B vanuseklass:

poisid B 60 meetri jooks: 3-4.Jakob 7,45 ja Henri 7,45; 43.Hans 7,90
poisid B 200 meetri jooks: 4.Henri 24,40; 16.Hans 25,67
poisid B 600 meetri jooks: 20.Hans 1.38,74
poisid B 1000 meetri jooks: 32.Henri 3.20,8
poisid B kõrgushüpe: 46-60. Henri 1.55
poisid B teivashüpe: 42-44.Mikk 2.55
poisid B kaugushüpe: 20-21.Henri 5.74


tüdrukud B 60 meetri jooks: 16.Ann Marii 8,25; 18.Liisbet 8,28; 28.Hanna 8,42; 32.Elisa 8,43; 51.Vanessa 8,59
tüdrukud B 200 meetri jooks: 12.Ann Marii 27,79; 40.Ramona 29,23
tüdrukud B 400 meetri jooks: 2.Ann Marii 62,85
tüdrukud B 600 meetri jooks: 28.Ramona 1.56,8; 37.Anett Maria 1.58,5
tüdrukud B 1500 meetri jooks: 12.Ramona 6.11,20
tüdrukud B kõrgushüpe: 13-14.Elisa 1.56
tüdrukud B teivashüpe: 21-22.Ramona 2.40
tüdrukud B kaugushüpe: 16.Hanna 5.18; 18.Liisbet 5.12; 26.Ann Marii 4,92; 46.Vanessa 4.75; 47.Elisa 4.74


Kommentaar: B vanuseklassi edetabel on kõige segasem ja päris õiget pilti olukorrast see ei annagi. Nimelt said veel hooaja alguses (täpsemalt detsembris) 1999.aastal sündinud noormehed ja neiud võistelda B klassis ning jaanuaris esindasid nad juba A vanuseklassi. Seetõttu oleksid paljude meie B klassi sportlaste kohad veelgi paremad, kui sealt A klassi sportlased välja noppida. Poiste arvestuses tegi võimsa tuleku kergejõustikku Henri, kes krooniti talvel B vanuseklassi 60 meetri Eesti meistriks ning 200 meetri jooksus võitis ta pronksmedali. Tema mitmekülgsust näitab ka see, et edetabelisse mahub ta veel kõrgus- ja kaugushüppes ning 1000 meetri jooksus. Omale sobivaimat jooksudistantsi otsib veel Hans, kes 200 ja 600 meetri jooksus tegi korralikud tulemused. Tabelisse mahub teivashüppes Mikk, kes ise on alles C klassi noormees ( edetabelis olevatest C klassi poistest on Mikk paremusjärjestuses viies!).

Tüdrukute osas on jõuliselt end B klassi edetabelitesse kirjutanud Ann Marii, kes sarnaselt Elisale ja Vanessale on C klassi sportlased. Ann Marii tegi tugeva arengu kõikidel jooksualadel ja kaugushüppes. Erakordselt kõrgelt hindan tema jooksu 400 meetri distantsil! Ramona annab igapäevaga rohkem põhjust, et temast rääkida. Talvel alustas ta teivashüppe treeningutega ning tulemuseks igati korralik tulemus 2.40 ning koht 20 piirimail. 60 meetri jooksus jäi ta edetabelist välja 1 sajandikuga, sest jooksis sel talvel 8,60ga. Elisa tegi kõrgushüppes väga suure arenguhüppe ning on C klassi tüdrukuna päris B vanuseklassi tipu lähedal. Elisa ei osalenud talvel palju veel pikematel jooksudistantsidel, seega on põhjust suvist hooaega väga oodata! Edetabelis on esmakordselt sees ka Anett Maria, kes tegi hea jooksu 600 meetri distantsil!


Henri võitis oma esimestel meistrivõistlustel kuldse medali 60 meetri jooksus!

 Ann Marii on B klassi edetabelites juba koha sisse võtnud, tema 400 meetri jooksu tulemus väärib tähelepanu!

neljapäev, 2. aprill 2015

Reedene trenn

Reedel, 3.aprillil toimub I grupil treening Raekülas kell 12.00. Kogunemine parklas 11.50! Kaasa kuivad sokid, kuiv särk! Riietu vastavalt ilmastikule! Teistel trenni ei ole, kuna hall on riigipüha tõttu suletud!